Craiova: VIDEO Rromii arestaţi la Caracal vor fi astăzi prezentaţi Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: VIDEO Rromii arestaţi la Caracal vor fi astăzi prezentaţi Parchetului
Craiova: VIDEO Rromii arestaţi la Caracal vor fi astăzi prezentaţi Parchetului

Întruniţi de urgenţă, rromii din Caracal şi-au ales astăzi un nou preşedinte. Oamenii din oraş sunt liniştiţi şi nu se tem de conflictele dintre rromi şi Rădoi.

Cei cinci rromi care se află în arestul poliţiei vor fi prezentaţi astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Poliţiştii olteni continuă cercetările, alte şapte persoane fiind date în urmărire generală. Astăzi sunt organizate filtre de poliţie în tot judeţul, iar pe străzile Caracalului poliţiştii patrulează permanent, pentru a preîntâmpina reizbucnirea scandalului.

Oamenii nu se tem
Primarul oraşului Gheorghe Anghel că oamenii legii ar fi trebuit să dea dovadă de mai mult curaj. „Ar fi trebuit să aibă mai mult curaj şi să ia măsuri ferme. Eu sper ca de data aceasta organele abilitate să îşi facă datoria“, a mai precizat Anghel. Astăzi în Caracal domnea liniştea. Oamenii au declarat că nu le este frică să meargă pe stradă. Localnicii spun că scandalurile se ţin lanţ de ani de zile. „Eu am auzit împuşcături, dar nu am ieşit să văd ce se întâmplă. Nu este treaba nostră de ce se răfuiesc ei. Toţi ştim că oraşul este condus de oameni influenţi“, ne-a spus un caracalean.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/MVI_0446.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false



„Am venit de bună voie aici“
După ce a dat mai multe ture cu maşina prin faţa Judecătoriei, Remus Rădoi a intrat la procurori pentru a fi audiat, declarând că este nevinovat. „Dacă se adeverea că eu am fost cel care a pornit scandalul, eram şi eu arestat. După cum vedeţi eu am venit de bună voie aici’’, spus Remus Rădoi.  

Judecată ţigănească cu uşile închise
Comunitatea rromilor din Caracal s-a întâlnit în această dimineaţă în secret şi l-a demis pe preşedintele Mihai Gheorghe, alegându-l în locul său pe Sali Nicolae, zis zis şi Paţa. Acesta este cunoscut în zonă ca un om de afaceri, care vinde fier vechi mai multor firme din Craiova.  „Eu îmi doresc să aplanez conflictul între Codiţă şi restul rromilor. Un singur lucru este cert, Remus Rădoi  vrea să conducă oraşul. De doi ani de când a venit la noi o ţinem din scandal în scandal. Eu singur voi merge la poliţie şi voi discuta de fiecare dată când vor mai fi astfel de probleme. Am ajuns de râsul lumii. Până şi regele Cioabă ne-a sunat şi ne-a zis la noi e vestul sălbatic“, a spus Sali Nicolae. 

După aplanarea conflictului, rromii vor să facă o petrecere pe cinste pentru investirea noului şef al rromilor. 

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/MVI_0450.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/MVI_0452.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite