FOTO/VIDEO Craiova: A fost semnat contractul de finanţare a pasajul suprateran. Sfatul primarului interimar odată cu demararea proiectului: „Ocoliţi Craiova!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Mărinică Dincă, Marilena Bogheanu, Răzvan Murgeanu şi Teodor Sas
De la stânga la dreapta: Mărinică Dincă, Marilena Bogheanu, Răzvan Murgeanu şi Teodor Sas

Ministrul secretar de stat Răzvan Murgeanu a fost prezent, astăzi, la Craiova pentru semnarea contractului de finanţare a proiectului privind realizarea unui pasaj suprateran la kilometrul zero al oraşului.

Răzvan Murgeanu a rugat municipalitatea să facă tot posibilul pentru a scurta termenul de 28 de luni prevăzut pentru implementarea proiectului, iar viceprimarul Mărinică Dincă şi-a cerut deja scuze craiovenilor pentru neplăcerile pe care le vor avea în timpul construcţiei pasajului.

image

„Va urma o perioadă foarte delicată din punct de vedere al traficului. La un moment dat o să spun că e închisă Craiova, ocoliţi Craiova! Nu doar că e închisă o stradă. O să încercăm să îi convingem pe cei care vin în Craiova să ocolească Craiova pe centură sau pe străzi ocolitoare“, a declarat Mărinică Dincă.

image

Pasajului suprateran va porni de pe Calea Bucureşti, în apropierea intersecţiei cu strada Romului şi se va termina pe bulevardul Nicolae Titulescu, în dreptul Curţii de Apel Craiova.

image

„Pasajul se va afla situat la intersecţia a cinci străzi din zona zero a oraşului. Valoarea proiectului este de aproximativ 14 milioane de euro. Câţiva indicatori: se vor realiza 20.000 mp de carosabil - străzi reabilitate, 1,3 km lungime cale simplă rulare tramvai, 45 mp suprafaţă alveole pentru mijloace de transport în comun, indicatoare, marcaje rutiere. În zona centrală se va realiza un inel central cu rază de 19 metri. Înălţimea pasajului este de 5,2 metri în zona de vârf. Pasajul se va executa în 8 etape“, a explicat Marilena Bogheanu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite