Urgenţele, tratate şi la Spitalul Filantropia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenajat în urmă cu trei ani, Compartimentul de Primiri Urgenţe de la unitatea medicală craioveană, care nu funcţiona pentru că nu avea aviz şi personal specializat, a primit acreditarea. Pentru că secţia a fost avizată în urmă cu două luni, bolnavii în stare gravă se pot adresa acum şi Spitalului nr. 2 din Bănie.

Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) de la Spitalul Municipal Filantropia funcţionează de două luni, după ce a primit acreditare. Deşi a fost amenajat în 2009 şi dotat cu aparatură de înaltă performanţă, activitatea din unitate era blocată din cauză că nu avea aviz de la Ministerul Sănătăţii. „Am primit acreditare la data de 12 iunie, este un lucru foarte bun pentru că acum funcţionăm normal“, a declarat doctor Doina Guriţă, directorul medical al instituţiei.

Patru doctori angajaţi

Între timp, spitalul a mai angajat trei medici urgentişti din Craiova, astfel încât compartimentul are în prezent personal medical complet. „Suntem în total patru doctori. În februarie au fost aduse aici trei cadre medicale, însă sunt angajate temporar, pentru perioade de trei, respectiv şase luni, după care cel mai probabil contractele se vor prelungi“, a adăugat doctoriţa Guriţă.

Directoarea a precizat că persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă se pot adresa unităţii medicale fără nicio problemă, însă a explicat că o serie de intervenţii nu pot fi făcute la acest compartiment. „Nu există serviciu de chirurgie şi nu pot fi rezolvate cazurile care ajung în urma accidentelor de circulaţie, adică traumatismele severe. Avem specialităţi de interne, cardiologie şi obstetrică-ginecologie“, a completat directorul medical al spitalului.

Nu lipsesc medicamente
Doctorii spun că acest compartiment este dotat cu aparatură de calitate şi că nu sunt lipsuri de medicamente. „În niciun caz nu trimitem bolnavii să-şi achiziţioneze tratamentul de la farmacie, atâta vreme cât ei ajung într-un compartiment unde doctorii trebuie să intervină cât se poate de rapid. Chiar dacă s-ar întâmpla să se termine un anumit medicament la un moment dat, noi verificăm din timp ce rezerve avem şi mai degrabă le cumpărăm din salariul nostru. Pacienţii nu trebuie să îşi facă griji că vor fi puşi la cheltuieli“, a subliniat directorul medical.

Bolnavii au spus că sunt mulţumiţi de această realizare şi că speră să fie îngrijiţi în condiţii cât mai bune. Iustina Argilă, de 35 de ani, vânzătoare la un magazin din Craiova, ne-a spus că s-a săturat de condiţiile din spitale şi că îşi doreşte să primească tratament gratuit. „Nu ne strică să fie şi la noi în oraş o unitate unde să nu ni se ceară bani, dar să fim trataţi aşa cum trebuie. Sper să fie doctori bine pregătiţi“, ne-a mărturisit craioveanca.

300.000 de lei de la primărie
Amenajarea Compartimentului de Primiri Urgenţă s-a făcut cu bani de la Primăria Craiova şi a costat 300.000 de lei. Ministerul Sănătăţii Publice a achiziţionat aparatură medicală la standarde europene. Până în acest an, Compartimentul de Primiri Urgenţe a funcţionat ca linie de gardă, cu un singur medic.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite