Craiova: Scrisoare deschisă a Universităţii către Răzvan Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Universitatea Craiova a răspuns azi oficial declaraţiilor făcute în ultimele zile de antrenorul Răzvan Lucescu referitoare la neselecţionarea jucătorilor de la gruparea din Bănie pentru meciul amical cu Polonia.

Directorul sportiv al Universităţii Craiova, Vlad Roşca, a formulat azi o scrisoare deschisă pe care a adresat-o selecţionerului Răzvan Lucescu.

„Am citit şi recitit declaraţia, preluată de presa scrisă, făcută de dumneavoastră, în cadrul unei emisiuni la postul TV Telesport şi ne-am şters la ochi de câteva ori, şi nu de oboseală, noi, cei din cadrul clubului Universitatea Craiova, în numele căruia semnez acest comunicat.

Am rămas profund mâhniţi şi dezgustaţi de comportamentul dumneavoastră, domnule Răzvan Lucescu. Nu ne permitem să ne adresăm cu simplul “Răzvan”, pentru că nu facem parte din categoria celor care vă apelează astfel, indiferent că e vorba de şefi, familie, acoliţi sau… ziarişti!
Acum câteva zile, v-aţi arătat extrem de iritat de afirmaţiile făcute de preşedintele clubului nostru, Adrian Mititelu, care declarase că aveţi mari probleme psihice în momentul în care faceţi selecţia la echipa naţională, referindu-se în special la neconvocarea golgheterului din 2007 încoace al României, Florin Costea. Declaraţii pentru care, apoi, însuşi Adrian Mititelu şi-a cerut scuze, dacă v-aţi simţit jignit.

image



Dar oare ce v-a imputat Adrian Mititelu, domnule Lucescu? Pentru că, daca punem în oglindă declaraţiile sale cu reacţia dumneavoastră faţă de… un copil, pe numele său Silviu Lung, comparaţia nu-şi are rostul! Cu atât mai mult cu cât aţi făcut unele afirmaţii fără să cunoaşteţi adevărul despre cele întâmplate. Aţi fost acolo, domnule Lucescu, când Silviu Lung a spus că nu mai vine la naţionala? L-aţi crescut dumneavoastră, domnule Lucescu, pe Silviu Lung? L-aţi dus dumneavoastră la fotbal? Aţi fost cel care i-aţi pus pentru prima dată mănuşile de portar pe mâini? Aţi investit in el? L-aţi antrenat vreodată pe Silviu Lung, domnule Lucescu? L-aţi încurajat vreodată dumneavoastră pe Silviu Lung după miile de ore de antrenament făcute sau după unele greşeli comise în timpul jocurilor? Îi cunoaşteţi dumneavoastră personalitatea şi caracterul? Cunoaşteţi dumneavoastră nivelul sau de educaţie, care chiar e o educaţie aleasă? Ne îndoim profund!
 

image



Şi atunci... domnule Lucescu, în ce calitate vă permiteţi să afirmaţi cu o lejeritate debordandă că vi se pare “o lipsă gravă de educaţie”, jignind un jucător profesionist, în adevăratul sens al cuvântului, jignind un părinte care a fost un monument ca portar în comparaţie cu cariera dumneavoastră, jignind un club, UNICUL din România care de ani de zile scoate fotbalişti pe bandă rulantă, investind în tineri şi promovându-i în prima divizie, sacrificând astfel performanţa imediată?
Nu credeţi că la întrebarea realizatorului emisiunii de la Telesport ar fi trebuit să răspundă selecţionerul Emil Săndoi? Dar oare de ce nu se plânge Emil Săndoi şi vă plângeţi dumneavoastră, domnule Lucescu?! Dânsul era cel mai în măsură să-şi dea cu părerea, nu? Nu credeţi ca un selecţioner respectabil ar fi dat dovadă de tact şi nu s-ar fi aruncat în declaraţii belicoase, cu atât mai mult cu cât nu a fost părtaş la cele întâmplate? Dacă ar fi fost cu adevărat întâmplate…
 
Jignind un copil, cu o carieră extrem de promiţătoare în faţă, după ce aţi făcut-o şi cu Florin Costea, afirmând că “nu face diferenţa”, în timp ce Florin Costea punctează şi conduce detaşat în topul jucătorilor ofensivi din România, din 2007 până astăzi, atât la goluri marcate, cât şi la pase decisive, şi având la bază doar nişte presupuneri, vă arătaţi limitele, domnule Lucescu. Sau, poate, de la meciul cu Lituania, vi s-a resetat serverul de la Panini pe care îl aveţi acasă şi nu mai aveţi în memoria lui datele lui Costea…?! Nu ştim… Doar presupunem! Cum, de altfel, faceţi dumneavoastră!!!

Şi să vă aducem aminte, domnule Lucescu: Serbia – România 5-0. Nu este o presupunere, ci o realitate! Ruşinoasă!!! Mult mai ruşinoasă decât poziţia actuală din clasament a Universităţii Craiova.

image

Ne permitem doar sa va atragem atenţia. Atât. Pentru că naţionala României are nevoie de un selecţioner manierat, nu doar la suprafaţă, inteligent, care să nu îşi arate niciodată limitele şi să nu se lase condus de furiile personale.

Şi nu dorim ca naţionala României să îşi piardă esenţa. Iar naţionala României este a noastră, a tuturor românilor, nu a dumneavoastră.
România când are meci, domnule Lucescu? Nu “Prietenii lui Răzvan”, ca să-l citez pe un fost mare fotbalist al Universităţii Craiova..
Anunţaţi-ne şi pe noi.
 
Vă mulţumim, în numele tuturor celor care simpatizează şi iubesc Universitatea Craiova.
 
FC UNIVERSITATEA CRAIOVA
Director sportiv,
Vlad ROŞCA

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite