Craiova: Universitatea - Dinamo (atmosferă înainte de meci)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Universitatea - Dinamo (atmosferă înainte de meci)
Craiova: Universitatea - Dinamo (atmosferă înainte de meci)

Alb-albaştrii vor debuta astăzi, de la ora 21.30, în ediţia de campionat 2009-2010, adversari urmând să fie „câinii roşii“. Pe tot parcursul zilei, până la fluierul de start al arbitrului Alexandru Tudor, craiova.adevarul.ro vă va ţine la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe stadion şi în afara lui.

Ora 21.25 În tribuna oficială se află şi selecţionerul României, Răzvan Lucescu. Acesta stă lângă Adrian Mititelu

Ora 21.15
Fundaşul Josh Mitchell urmăreşte meciul de la tribuna oficială.

Ora 21.00
Cu jumătate de oră înainte de debutul jocului se află aproximativ nouă mii de spectatori. Cinci, şase copii s-au urcat, ca de obicei, pe scheletul Sălii Polivalente.

„U“ Craiova:
S. Lung – Dănănae, Găman, Stoica, Şoavă – Wobay, Prepeliţă, Dilevski, Rose - Fl. Costea, M. Costea. Antrenor: Daniel Mogoşanu

Dinamo:
Dolha – Scarlatache, Grigore, Tamaş, Pulhac – Torje, N’Doye, Rus, Adrian Cristea - Dănciulescu, Andrei Cristea. Antrenor: Dario Bonetti

Arbitri:
Alexandru Tudor (Bucureşti) - Aurel Oniţă (Constanţa), Mikloş Nagy (Cluj-Napoca ). Rezervă: Florin Chivulete (Bucureşti)
Observatori:
Ioan Mureşan (Bucureşti), Mircea Cezar Ionescu (Bucureşti)

Ora 20.30
Aproximativ 6.000 de spectatori se află acum în tribune.

20.05
Fotbaliştii Universităţii şi ai lui Dinamo au intrat pe teren pentru a se încălzi. Coechiperii de la naţională s-au salutat.

19.55
Un câine maidanez negru a pătruns pe gazonul stadionului Ion Oblemenco şi a fost huiduit de spectatori. Speriat, câinele a luat-o la fugă, încercând să se refugieze. La meci sunt aşteptaţi aproape o sută de dinamovişti, care vor fi escortaţi de la gară până la stadion de o patrulă de poliţie. 

19.30
Craiovenii au început să se îndrepte spre stadion, aproximativ o mie de persoane fiind în tribune. Galeria dinamoviştilor nu a apărut momentan. Brigada de arbitri a ieşit la încălzire.

18.30
Cu trei ore înainte de debutul întâlnirii se află mai mulţi jandarmi decât suporteri. În acest moment sunt aproximativ 300 de spectatori. În meciul din luna aprilie, când Ştiinţa s-a impus în faţa dinamoviştilor cu 2-0, fanii au umplut stadionul cu două ore înainte de începerea jocului.

12.40
Suporterii din alte localităţi au înceoput să vină în Craiova, majoritatea procurându-şi abia acum bilete. Câţiva fani se distrează în Parcul Nicolae Romanescu.

Ambele echipe au orgoliul rănit după sezonul trecut. Dinamo nu a reuşit să prindă nici măcar preliminariile Ligii Campionilor, iar Ştiinţa a ratat Europa League în ultimul joc, pe care l-a pierdut cu FC Vaslui. Va fi un nou început pentru Universitatea cu Daniel Mogoşanu şi Nicolae Ungureanu pe banca tehnică a craiovenilor. Fostul stelist Vali Badea ar putea realiza primul meci important dacă va fi introdus pe teren.   

Suporterii pot cumpăra şi astăzi bilete până la ora 15.00

Deşi se anunţase iniţial că sâmbătă la casele de bilete de la stadion vor fi comercializate doar abonamente, conducerea Universităţii a ajuns la un acord cu Jandarmeria, astfel că suporterii alb-albaştrilor îşi vor putea procura şi tichete de acces pe stadion în ziua meciului cu Dinamo.

„Ne-am gândit în primul rând la suporterii din afara Craiovei când am hotărât să vindem şi bilete în ziua meciului. Casele de bilete se vor închide la ora 15.00“, a declarat vicepreşedintele Universităţii Craiova, Lucian Mitu.

Preţurile tichetelor la meciul cu Dinamo:
- Peluze 20 lei
- Tribuna a II-a 30 lei
- Tribuna I 40 lei
- Tribuna 0 50 lei

Preţurile abonamentelor pentru sezonul 2009-2010:
Tribuna A LUX - 1.500 euro
Tribuna B - 1.000 euro
Tribuna 0 - 300 lei
Tribunele I A si I B - 250 lei
Tribuna a II-a -170 lei
Peluze - 100 lei

Clubul „U“ Craiova comunică unele aspecte privind accesul spectatorilor la meciul „U“ Craiova - Dinamo Bucureşti:
- accesul va fi permis pe stadion începând cu ora 18.00; având în vedere că accesul se va efectua numai pe porţile prevăzute cu dispozitive metalice electronice (turnichete), rugăm posesorii de abonamente sau bilete să vină din timp la stadion, pentru a se evita aglomeraţia;
- accesul se va efectua pe următoarele porţi:
- Tribuna 0 - sectoarele A, B, C - poarta 1;
- Tribuna I B - sectoarele 1-3 - poarta 1;
- Tribuna I A - sectoarele 29-33 - poarta 13;
- Tribuna II - sectoarele 13-15 - poarta 5;- sectoarele 16-18 - poarta 6;- sectoarele 19-21 - poarta 8;
- Peluza I – sectoarele 4-12 - poarta 3;
- Peluza II - sectoarele 22-25 - poarta 9;
De altfel, tribuna, sectorul şi poarta de acces sunt prevăzute pe documentele de acces.
- Accesul este permis numai pe bază de abonament sau bilet, indiferent de sex şi vârstă.
- Partida, fiind caracterizată cu grad de risc ridicat, accesul copiilor sub 14 ani este permis, chiar dacă posedă document de acces, numai dacă sunt însoţiţi de o persoană adultă, care posedă, de asemenea, documente de acces.

Atenţionăm spectatorii să nu încerce să introducă în stadion obiecte interzise, conform Legii 4/2008, inclusiv recipiente pentru băuturi, chiar dacă sunt de plastic. În incinta stadionului sunt amenajate cinci puncte de desfacere a gustărilor calde şi reci, precum şi a băuturilor răcoritoare, la pahare de plastic.
Atenţionăm posesorii de abonamente la Tribunele A Lux şi B că accesul cu autoturisme în incinta parcărilor de la Stadionul „Ion Oblemenco“ se va face pe bază de PARKING, distribuit de la secretariatul clubului, acestea având acces în parcarea din spatele Peluzei I.
În parcarea din spatele Tribunei Oficiale, autoturismele au acces pe bază de tabel, întocmit de conducerea clubului.

Lot de jucători:
„U“ Craiova:
S. Lung, Merlier; O. Dănănae, V. Găman, Şoavă, R. Barbu, Rose, Dilevski, Bărboianu, Prepeliţă, D. Stoica, Ologu, J. Nicolae, M. Dina, J. Wobay, Fl. Costea, M. Costea, Vali Badea, M. Roman.
Dinamo:
Dolha, Matache; Tamaş, Moţi, Dr. Grigore, Scarlatache, Pulhac, Diabate, L. Goian, Zicu, Ad. Cristea, Boştină, N’Doye, L. Rus, Torje, Ze Kalanga, Cl. Niculescu, Dănciulescu, An. Cristea, Miranda.
Absenţi: Molinero (nepregătit fizic), M. Niculae (suspendat), Lobonţ, Bratu (accidentaţi), Kone (nu i-a sosit „cartea verde“), Curcă (neinclus în lot).

Remember

Au trecut 11 ani de când Ştiinţa au început sezonul cu un derbi, ultimul fiind egalul cu Steaua din 1998, 2-2, pe vremea primului mandat al lui Ilie Balaci ca antrenor în Bănie. Este însă a doua oară când oltenii joacă în prima etapă a campionatului pe teren propriu cu Dinamo, premiera fiind în urmă cu 12 ani, pe 3 august 1997, respectiva partidă fiind câştigată cu 2-1, prin golurile marcate de Buia şi Luţu, respectiv Florin Bătrânu pentru “câini”. La finalul acelui sezon Craiova s-a clasat pe locul opt, iar Dinamo pe şase. Aceea a fost antepenultima victorie a Ştiinţei, urmând un 3-1 în 2003 şi recentul 2-0.

Universitatea Craiova - Dinamo Bucureşti
Palmares:
88 23 18 47 94-164
Primul meci: 1-3, pe stadionul „23 August“, la 5 noiembrie 1964
Scor maxim: 0-8, pe stadionul „23 August“, la 5 iunie 1966
Ultima victorie a dinamoviştilor la Craiova: 4-0, la 27 august 2006
Ultimul meci jucat la Craiova: 2-0, pe 8 aprilie 2009

Adrian Mititelu: „Îmi e drag să mă uit la ultimul meci cu Dinamo! Suntem echipă mare, avem valoare să facem tot timpul meciuri ca acela, nu e nevoie să vadă jucătorii meciul la tv ca să se motiveze. Să facă alte echipe performanţe în cupele europene, noi anul acesta ne axăm pe campionat. Ne trebuia o victorie cu Vasluiul ca să terminăm pe 4, dar n-a fost să fie. Le-am dat prime, avem salarii în top 3 din Liga I. Dacă plecau 2-3 jucători, în afară de Costea, făceam şi eu 5-6 milioane lejer. Probabil că la anul voi vinde jucători, pentru că am 6-7 tineri fantastici, nu cum are Steaua, şi n-am loc să îi bag în echipă. Am 4-5 puşti care sunt cel puţin la nivelul fraţilor Costea. La noi e Arsenal, nu la Steaua unde au apărut 2-3 puşti.“

Nicolae Ungureanu: „E primul meu meci Craiova-Dinamo ca director tehnic şi, din ce-am văzut eu, lotul nostru se prezintă foarte bine. Este o îmbinare între experinţă, valoare şi tinereţe. Am încredere în echipă şi cred că putem da o replică şi mai bună decât la victoria din primăvară. Craiova nu a avut niciodată un complex «Dinamo», înfrângerile veneau din alte motive pe care lumea le cunoaşte. Acum se va juca numai pe teren şi echipa cea mai determinată va câştiga.“

Daniel Mogoşanu: „Ne-am pregătit foarte bine şi aşteptăm meciul cu nerăbdare. Dinamo are o echipă tare şi, dincolo de aspectele tehnico-tactice, va fi un joc extrem de încrâncenat. Echipa mai determinată şi cu o atitudine mai bună va câştiga. Eu cred că putem repeta acel 2-0 din primăvară, nu ne temem de Dinamo şi ştim că rezultatul va depinde foarte mult de modul nostru de abordare al meciului. Avem ca atuu omogenitatea, un lucru foarte important.“

Mihai Dina: „Ştiu că suporterii m-au cam fluierat în ultimul timp, dar sper ca ei nu să fie de partea mea, ci de partea noastră, a echipei. Cred că suntem mai puternici ca anul trecut. Acel eşec din meciul cu Vaslui ne-a întărit.“

Michael Baird: „Mâine (nr. astăzi) este ziua mea, părinţii şi prietena mea au venit din Australia să mă vadă şi îmi doresc  foarte mult să înscriu. Dacă repetăm jocul din ultima întâlnire, Dinamo nu are nicio şansă.“

Filmuleţe cu suporterii Universităţii Craiova la partidele cu Dinamo





Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite