FOTO Un oltean vrea să-şi bage după gratii fiul care l-a prădat: "Mi-a vândut maşinile, doar puşcăria va face om din el"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un doljean şi-a reclamat copilul la Poliţie, după ce acesta i-a furat mai multe bunuri. Ion Marcu, de 51 de ani, din localitatea doljeană Bădoşi susţine că, pe când se afla la muncă în Franţa, băiatul i-a vândut bunuri de 25.000 de euro.

Fostul taximetrist şi tehnician de telecomunicaţii Ion Marcu spune că propriul fiu, de 21 de ani, l-a nenorocit în ajunul Paştelui. „Cu o lună înainte, eu plecasem la muncă în Franţa, eram spălător de vase la un turc. Îmi mergea bine, luam câte 900 de euro pe lună. Când, într-o zi, m-a sunat o vecină să-mi spună că fiu-meu Claudiu cară din casă tot ce am, frigider, boiler, aragaz, cadă, aparatură electronică, scule, tabla de pe acoperiş, roaba, betoniera, menghina, hidroforul, motoare de udat, preparatele cu tot cu rafturi pe care le ţineam în beci, bolţarii, două maşini, până şi costumul de moarte“, povesteşte bărbatul.

image

Click AICI pentru GALERIE FOTO

Când a auzit vestea, doljeanul s-a dus la patron, hotărât să-şi dea demisia şi să revină acasă. „Nu mai aveam stare, nici nu mi-am mai luat banii de la turc. M-am împrumutat de 100 de euro ca să am de drum şi am venit înapoi în ţară“, îşi aminteşte, mâhnit, fostul taximetrist. Odată întors în sat, toţi vecinii i-au povestit cele petrecute. Ion Marcu a luat o hârtie, a făcut socoteala pagubei şi s-a dus la poliţie să reclame furtul. „Am făcut calculul la tot ce mi-a furat băiatul şi trece de 25.000 de euro. Am sunat la 112 după care am luat martori, m-am dus la poliţişti şi le-am zis tot, că băiatul mi-a furat munca de-o viaţă“, a adaugat Ion Marcu.  Acesta spune că, între timp, oamenii legii i-au recuperat un autoturism.

"L-am dat pe mâna poliţiei, să facă om din el"


Fostul taximetrist şi-a scos recent casa la vânzare, hotărât să adune bani ca să plece în căutarea copilului. „Eu nu ştiu nimic de el, că a plecat cu vreo doi ani în urmă tot în Franţa, tot la muncă, dar nu mi-a zis unde. Niciodată nu m-a ascultat. Vreau să strâng bani ca să îl caut, l-am dat pe mâna poliţiei, să facă om din el. Dacă eu n-am reuşit să îl educ, să meargă la închisoare, poate aşa ar învăţa ceva“, mai spune Ion Marcu.
Acesta nu vrea sub nicio formă să-şi ierte copilul: „I-am trecut cu vederea multe şi mi-am dat seama că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba. Eu am investit în el, că l-am crescut cu greu, şi n-am primit de la el decât şuturi. Nu mai cred că se va îndrepta. Să facă puşcărie în România, nu în Franţa, că la noi închisoarea e mai grea, altfel nu se-nvaţă minte“, este dorinţa olteanului.

Vecinii spun că l-au văzut pe copilul acestuia furând lucrurile din casă. „Eu l-am anunţat pe nea Marcu atunci când l-am văzut pe băiat într-o zi că lua cu nişte prieteni tot ce-avea în casă şi le căra cu maşinile. Suntem mulţi oameni care am văzut ce s-a întâmplat“, ne-a mărturisit Florentina Barbu, vecină.

Caz în cercetare

Oamenii legii spun că fac cercetări în acest caz. „Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. S-a început urmărirea penală la data de 30 iunie 2011 împotriva învinuitului Marcu Claudiu Mădălin, care este cercetat pentru infracţiunea de furt între rude“, a declarat prim-procurorul adjunct de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Daniel Ion Burcă. Pentru fapta sa, tânărul riscă până la 12 ani de închisoare.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite