Un furnizor Ford îşi deschide fabrică la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Johnson Controls, producătoare de scaune auto, ar putea deschide în viitor o fabrică în Bănie.

Edwin Zachari, general manager Automotive Experience, în cadrul Johnson Controls, a declarat recent pentru Ziarul Financiar că grupul american va construi o fabrică la Craiova, pentru a reducerile costurile pe care le-ar fi presupus transportul produselor de la Mioveni la Craiova. „Vom construi o uzină la Craiova pentru a face faţă cererii din partea Ford. Extinderea producţiei la uzina curentă pentru a face faţă cererii din partea Ford ar fi crescut mult prea mult costurile legate de transport, de la Mioveni la Craiova. Cea mai avantajoasă soluţie este să construim acolo o nouă uzină”, a spus Edwin Zachari. Potrivit acestuia, investiţia ar urma să fie similară celei de la Mioveni. Johnson Controls devine astfel primul furnizor Ford care îşi anunţă deschis intenţia de a construi o fabrică în Bănie.

Edwin Zachari a mai spus că scaunele pe care le va produce pentru Ford vor echipa autoturismul de clasă mică pe care americanii au anunţat că îl vor scoate la Craiova. „Scaunele pe care le vom fabrica pentru Ford reprezintă o nouă provocare deoarece vor echipa un automobil de clasă mică şi trebuie să respecte o serie de standarde legate de siguranţă şi calitate specifice Ford. Acestea vor fi mai complexe decât cele pe care le producem pentru Dacia. În plus, pentru Ford vom produce mai multe modele de scaune”, a adăugat Zachari.

Contactaţi telefonic de reporterii „Adevărul”, reprezentanţii Johnson Controls nu au comentat informaţia apărută în presă, spunând că aceasta a fost una neoficială.

Compania vrea terenuri doar în zonă industrială

Johnson Controls, care este în prezent furnizor pentru Dacia şi are deschise trei unităţi de producţie pe teritoriul României, la Mioveni, Piteşti şi Ploieşti, se interesează de mai bine de un an de găsirea unei locaţii pentru construcţia unei fabrici la Craiova. Compania americană a solicitat mai întâi Parcului Industrial Craiova un teren de 19.000 metri pătraţi. „Sunt interesaţi de o locaţie cu toate utilităţile, cu facilităţi fiscale, adică scutirea de taxe şi impozite locale, şi neapărat într-o zonă trecută în Planul Urbanistic General drept industrială. Nu vor să cumpere, ci să concesioneze”, a spus Marin Nicoli, administratorul Parcului Industrial Craiova.

Americanii de la Johnson Controls au primit, potrivit lui Nicoli, trei oferte de locaţie, una dintre acestea fiind chiar în interiorul Parcului Industrial. „Avem 20.000 metri pătraţi rămaşi liberi în Parc pe care îi vom licita după ce trec alegerile”,a spus Nicoli. Reprezentanţii producătorului de scaune auto au mai vizitat şi zona din spatele fabricii de tractoare, terenul fostului trust TCIND, terenurile din faţa Aeroportului Craiova dar şi o locaţie din faţa fabricii Ford. Dintre acestea, doar terenul din Parcul Industrial este exclusiv zonă industrială, celelalte fiind în zone trecute în PUG-uri ca mixte. „Johnson Controls caută numai zonă industrială pentru că a fost nevoită în trecut să mute o fabrică din cauza unei hotărâri de consiliu local”,  a mai spus Nicoli.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite