Cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova a ajuns în atenţia specialiştilor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferenţiar doctor Elmira Ibraim, din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucureşti, a luat act de cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul care a decedat după ce a fost tratat de TBC la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Conferenţiar doctor Elmira Ibraim, din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Institutului Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucureşti, s-a interesat de cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova.

"La întoarcere, a avut o evoluţie defavorabilă"

Contactată telefonic de reporterii Adevărul de Seară Craiova pentru a da un punct de vedere cu privire la cazul care a declanşat o anchetă, conferenţiar doctor Ibraim, care este coordonator pe programul naţional de tuberculoză, a spus astăzi că a cules date despre acest caz. "Informaţiile le am de la medicul Cornel Miu, coordonatorul judeţean al programului naţional de tuberculoză, şi mi s-a spus că procedura în acest caz a fost îndeplinită  întocmai, că evoluţia pacientului a fost favorabilă în primele săptămâni de spitalizare. În perioada sărbătorilor de Paşte am înţeles că a plecat acasă, iar la întoarcere pacientul a avut o evoluţie defavorabilă progresivă timp de o săptămână. În timpul unei nopţi starea s-a degradat rapid şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova", a declarat pentru Adevărul de Seară Craiova conferenţiar doctor Elmira Ibraim, coordonatorul programului naţional de tuberculoză.

Citeşte şi:

Coordonatorul judeţean al programului de tuberculoză, despre moartea suspectă a tânărului tratat de TBC: "Pentru mine, acest caz este o enigmă!"

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Medicul Elmira lansează o nouă ipoteză cu privire la cauzele care ar fi dus la moartea tânărului tratat de TBC. Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla varianta medicilor în cazul controversat din Craiova.

Citeşte AICI prima ipoteză şocantă lansată de sursele medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş": Bolnavul avea infecţie cu stafilococ şi putea fi salvat

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite