Un copil luptă să facă primul pas:Alexandru este în comă de opt săptămâni, iar părinţii cred că din vina medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 11 luni din Baldovineşti, Olt, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean din Craiova.

Familia micuţului susţine că acesta nu a fost tratat corespunzător, motiv pentru care este acum în comă. Alexandru Ionescu a fost adus la Spitalul Judeţean din Craiova de la Caracal la 21 iunie, iar de atunci este internat la terapie intensivă. Tatăl micuţului susţine că acesta a dat semne de însănătoşire, însă în ultimele zile starea lui s-a înrăutăţit. Cu lacrimi în ochi, bărbatul povesteşte că fiul lui sângerează în zona capului şi că medicii nu fac absolut nimic pentru a-i salva viaţa. „Este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Mi-am adus băiatul la spital cu bronhopneumonie şi o să îl iau acasă mort. Medicii mi-au spus că are şanse minime de supravieţuire. Starea lui s-a înrăutăţit în ultimele trei zile. Eu sunt convins că nu i-au făcut tratamentul corespunzător şi tocmai din această cauză este în această stare. De opt săptămâni nu au putut să depisteze ce are. De la Slatina a plecat cu bronhopneumonie, însă aici nimeni nu a vrut să îmi spună de ce sufere Alexandru“, a spus Iulian Ionescu, de 40 de ani.

„Copilul a ajuns la noi în stare gravă“

Medicii susţin că i-au aplicat băiatului tratamentul corespunzător. „Copilul a ajuns la noi în stare gravă. Avea temperatură, vărsături şi diaree. A fost internat imediat la terapie intensivă, iar medicii i-au făcut toate investigaţiile. Din punctul nostru de vedere băiatul nu a  fost îngrijit de familie corespunzător. Este cu handicap, are distrofie şi la aproximativ un an, arată ca un bebeluş de trei luni. La Spitalul Judeţean din Craiova a ajuns cu o stare septică. În ultimele trei zile situaţia lui s-a agravat, iar acum este ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor“, a spus Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Craiova.

Medicii au mai declarat că au încercat să îl tranfere pe Alexandru la un spital din Bucureşti, însă cei de acolo le-au spus că acelaşi tratament pe care îl urmează la Craiova îl va urma şi la Bucureşti. Micuţul va împlini sâmbătă un an, însă părinţii sunt convinşi că îl vor duce acasă în coşciug. „Speranţe că se face bine nu mai avem. Nu vreau decât ca cei vinovaţi să plătească“, a mai spus tatăl micuţului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite