Un alt poliţist trimis în judecată pentru luare de mită. A cerut bani şi băutură să închidă ochii la o ilegalitate comisă de un şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cristian Denis Durău, agent de poliţie la Secţia IV Coşoveni, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Poliţistul, în vârstă de 33 ani, a fost reclamat la 112 de doi şoferi, pe care i-a oprit în trafic pe raza localităţilor Malu Mare şi Rojişte, din Dolj, că le-a pretins bani şi sticle cu băuturi alcoolice.

Cristian Denis Durău a fost arestat la înecputul acestui an, după ce un bărbat l-a reclamat că i-a cerut şpagă. Alin Baciu le-a spus procurorilor că agentul, care era împreună cu colegul lui şi l-au atenţionat că a încălcat regulile de circulaţie, depăşind alte autoturisme pe linia continuă şi, ca să nu il  sancţioneze, i-a cerut  300 de euro şi două sticle cu whisky. Denunţătorul s-a deplasat la autoturism şi a venit cu 10 euro, pe care i-a oferit agentului din Coşoveni. Poliţistul a refuzat banii pe motiv că suma este prea mică şi a cerut 200 de lei. Alin Baciu i-a spus agentului că trebuie să meargă la locuinţa părinţilor din localitatea Rojişte pentru a putea face rost de bani şi l-a rugat să îl însoţească.

Denunţătorul şi-a sunat fratele şi i-a cerut să vină urgent cu o sumă de bani că are probleme cu poliţia. Cristian Denis Durău a primit suma de 250 de lei şi două sticle cu băuturi alcoolice şpagă.

În momentul în care agentul de poliţie s-a urcat în maşină denunţătorul l-a filmat. Cristian Denis Durău nu şi-a recunoscut fapta şi a declarat în faţa anchetatorilor că este nevinovat. Ba mai mult a spus că a primit de la denunţător o singură baconotă pe care i-a dat-o colegului cu care se afla în maşină.

Agentul de poliţie la Secţia IV Coşoveni este acuzat de luare de mită.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite