Craiova: Ultimele zile ale magazinelor de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ultimele zile ale magazinelor de vise
Craiova: Ultimele zile ale magazinelor de vise

Autorităţile vor să interzică vânzarea de plante halucinogene, chiar dacă sunt destinate exclusiv studiului. Un pliculeţ de salvie de 1 gram se vinde cu 90 lei, însă negustorii spun că produsul e „destinat colecţionarilor etnobotanici“.

Moda magazinelor de ierburi care te fac să fii „high“ în mod legal a ajuns de ceva vreme şi la Craiova. Departe de aglomeraţia oraşului, două weed shop-uri îşi aşteaptă de câteva luni clienţii din Bănie doar pe înserat, de la ora 16.00 la 2.00 noaptea. Marfa e pentru toate buzunarele şi, cel mai important, nimeni nu-ţi pune aici întrebări.
Din acest motiv muşteriii nu lipsesc niciodată. Dacă ar fi să ne luăm după afişul din magazin, aceştia sunt toţi studenţi pasionaţi de etnobotanică, colecţionari înrăiţi de plante exotice rare. Asta pentru că, deşi vânzarea plantelor halucinogene este permisă în România, nimeni nu vrea să-şi asume răspunderea pentru eventualele consecinţe neplăcute ale consumului.

Salvia, o plantă renumită

Cea mai cunoscută marfă din magazin este salvia, renumită pentru efectele ei psihotrope. Urmează apoi pastilele Diablo, „cele mai puternice de pe piaţă“, după cum ne anunţă reclama produsului. Deşi îl rugăm să ne recomande câte ceva, vânzătorul din magazinul de vise e zgârcit la vorbă şi nu ne dezvăluie nimic din secretele aflate în prăvălia sa. „Eu ţin locul cuiva, nu vă pot spune mai multe“, spune tânărul de la magazinul „Green Dream“, după ce află că suntem reporteri. Despre efectele spice-urilor din magazinele craiovene aflăm însă mult mai mult navigând pe internet. În timp ce unii clienţi fideli ai magazinelor de acest tip spun că starea de euforie e garantată, alţii susţin că ierburile la plic sunt „o mare ţeapă“.

Magazinele de „fumuri legale“, interzise din 19 septembrie

Tuturor Ministerul Sănătăţii le pregăteşte o mare surpriză: interzicerea scoaterii la vânzare a produselor de acest tip, fie ele chiar şi naturale, etnobotanice şi destinate exclusiv studiului. Plantele halucionegene, vândute legal până acum în magazinele din România, ar putea fi complet interzise de Ministerul Sănătăţii, care a făcut public un proiect de Ordin prin intermediul căruia intenţionează să pună punct consumului de astfel de produse. Termenul de dezbatere al proiectului de Ordin este de 19 septembrie. După această dată, va fi publicat în Monitorul Oficial, ceea ce va conduce la închiderea magazinelor care vând produse etnobotanice ce au efecte halucinogene.

Preţuri la pliculeţe de 1 gram

Diablo-87 lei
Hummer-70 lei
Yucatan-55 lei
Salvia-90 lei
Spice Diamond-70 lei
Spice Diamond Spirit-70 lei

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite