Ucigaşul cu Ferrari cere rejudecarea cazului: „Factor determinant în producerea accidentului a fost şi taximetristul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cocoană (foto stânga) susţine că o parte din vină pentru accident o poartă şi taximetristul
Adrian Cocoană (foto stânga) susţine că o parte din vină pentru accident o poartă şi taximetristul

Adrian Cocoană, timişoreanul condamnat la patru ani cu executare pentru ucidere din culpă, s-a prezentat astăzi în faţa judecătorlor Curţii de Apel Craiova. Avocatul acestuia a cerut instanţei casarea hotărârilor de până acum şi reînceperea unui nou proces.

Marin Bîlc, apărătorului lui Cocoană,  a invocat presiune mediatică sub care s-a făcut expertiza. „S-a desfăşurat sub presiunea mass-media această expertiză, în timp ce clientul meu era închis. Trebuia făcută expertiză tehnică. Primele instanţe nu au reţinut nicio circumstanţă atentuantă. Clientul meu nu a avut parte de un proces echitabil“, a spus avocatul Bîlc.

Adrian Cocoană a omorât, pe 19 august 2008, un tănăr în mijlocul oraşului Timişoara. Cocoană îşi conducea bolidul Ferrari cu peste 100 de kilometri pe oră prin oraş, conform expertizelor tehnice ulterioare. A intrat într-o depăşire pe contrasens, a lovit un taxi şi apoi a ricoşat pe trotuar, unde l-a lovit mortal pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia.   

Adrian Cocoană s-a prezentat la Curtea de Apel cu mai bine de două ore mai târziu decât ora 9.00, la care era programat procesul. Acesta şi-a mărturisit regretele în pledoaria susţinută în faţa completului de judecată şi a cerut să fie luate în considerare toate probele depuse la dosar. „Regret cele întâmplate. Niciodată nu am spus că sunt nevinovat, dar cer să se ia în considerare elementele atenuante, dovezile privind acordarea primului ajutor, starea starea de anxietate în care eram pe care o regret şi acum. Consider că un factor determinant în producerea accidentului a fost şi taximetristul“, le-a spus Cocoană magistraţilor.

Pronunţarea în cazul Cocoană va avea loc pe 23 noiembrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite