Craiova: UPDATE / O tânără a fost împuşcată în cap de băiatul unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 19 ani a fost împuşcată în cap astăzi, cu o armă de vânătoare, în jurul orei 11.00, de către băiatul poliţistului Nelu Dinu de la Secţia 1 din Craiova.  Incidentul s-a petrecut într-un imobil de pe strada Jieţului, numărul 14, proprietatea familiei Dinu, unde victima locuia cu chirie. 

ORA 12.50: Alexandra Iancu, tânăra împuşcată în cap cu o armă de vânătoare, care se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Judeţean, susţinea în aceste zile examenul de bacalaureat, în Craiova.

ORA 12.24: Fata a fost stablizată de medicii de la UPU Dolj, pentru moment, aceştia depunând toate eforturile pentru a o salva, deşi starea ei este critică.

ORA 12.20: Tânara de 19 ani, împuşcată în cap, se numeşte Alexandra Iancu şi este din comuna Celaru, judeţul Dolj. Băiatul poliţistului se numeşte Cristian Ionuţ Dinu şi are 20 de ani.

ORA 12.00: Adrian Căpraru, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, a declarat ca tanarul de 20 de ani transporta o armă de vânătoare de calibrul 5,6 mm dintr-o încăpere în alta într-un moment de neatenţie, i-a scăpat la podea împuşcând-o accidental, în cap, pe tânara de 19 ani care locuia cu chirie la familia Dinu. Arma era deţinută de tatăl tânărului, pentru care avea şi permis.

ORA 11.30: Tanara Alexandra Iancu, aflata in coma profunda de gradul V, a fost transportata de urgenta la Spitalul Nr. 1 din Craiova. Starea ei este critica, doctorii fiind rezervati in privinta sanselor de supravietuire.

Tânăra locuia cu chirie în casa poliţistului
Alexandra Iancu locuia de mai bine de doi ani în locuinţa familiei Dinu. În aceste zile era în febra bacalaureatului, tânăra fiind elevă la Liceul „Henri Coandă” din Craiova. „Alexanda era o elevă model şi terminase clasa a-XII-a cu media 8,50. Noi suntem consternaţi de ceea ce s-a întâmplat“, a declarat Mihai Dragu, directorul Liceul Henri Coandă.

Alexandra este cunoscută în comuna Celaru ca o fată cuminte si silitoare

„A crescut împreună cu copiii mei. Era o fată extraordinar de cuminte şi a avut întotdeauna rezultate foarte bune la şcoală. În generală a avut numai premiul I“, ne-a spus Floarea Vasile, una dintre vecinele familiei Iancu. „Nici la discotecă nu se ducea, aşa era de cuminte. Nu am văzut-o vreodată la poartă cu băieţii, aşa cum fac alte fete. Ne spunea că vrea să se facă avocat şi învăţa foarte mult pentru asta“, spunea suspinând Ion Andrei, prieten cu tatăl victimei. Şi familia fetei se minuna de rezultatele foarte bune la învăţătură. „Nu ştiu, mamă, de unde i-a dat Dumnezeu atâta minte, dar de mică a fost sclipitoare. Eu am rămas şocată când am primit un telefon de la o colegă de serviciu şi mi-a spus ce s-a întâmplat. Nu credeam că poate trece copila noastră ca un înger prin aşa ceva. Tatăl ei, bietul de el, are şi probleme cu inima. Când a aflat, i s-a făcut rău şi l-a luat ambulanţa”, spune Georgeta Ionescu, o verişoară a tatălui victimei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite