Craiova: UPDATE / Gane spune că se va cunoaşte absenţa lui Bornescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: UPDATE / Gane spune că se va cunoaşte absenţa lui Bornescu
Craiova: UPDATE / Gane spune că se va cunoaşte absenţa lui Bornescu

Fostul antrenor secund al Universităţii Craiova, Jerry Gane, a intrat în febra meciului cu Dinamo chiar dacă nu mai are nicio funcţie la club. Tehnicianul craiovean crede că supărarea ratării calificării în Europa League ar putea fi estompată dacă Ştiinţa se va impune în faţa „câinilor roşii“.

Jerry Gane este liber de contract şi va veni la partida Universităţii cu Dinamo din calitate de suporter. El a prefaţat jocul de sâmbătă, care se va desfăşura pe stadionul „Ion Oblemenco“ începând cu ora 21.30. „Va fi o partidă frumoasă, cu multe ambiţii şi orgolii. Ar fi foarte important să începem cu dreptul acest sezon şi să batem pe Dinamo“, a declarat Gane.

Acesta nu este de acord cu varianta că pentru suporteri un succes cu formaţia din Ştefan cel Mare ar echivala cu o calificare în cupele europene. „Chiar dacă am depăşit pe Dinamo, fanii tot au fost supăraţi că nu am mers în Europa League. Sunt lucruri total distincte. O victorie cu Dinamo a adus multă bucurie, însă eşecul cu FC Vaslui a fost dureros pentru toată lumea. În schimb, acum o victorie ar fi bună pentru moral“, a continuat fostul antrenor secund al Ştiinţei.

Faptul că un derbi de asemenea importanţă are loc în prima etapă nu poate ajuta una dintre echipe. „Va fi în avantajul formaţiei care câştigă. Universitatea poate să învingă pe Dinamo. Important este ca jucătorii să îşi dorească acest lucru şi să fie un grup unit. Dinamoviştii au experienţă şi ştiu să joace la rezultat. Pe alb-albaştri nu trebuie să îi intereseze prestaţia adversarilor, ci doar evoluţia lor“, a recunoscut Gane.

Absenţa lui Bornescu se va simţi
În duelul cu Dinamo va fi interesant de urmărit dacă va conta absenţa lui Mircea Bornescu dintre buturi. Jerry Gane cunoaşte foarte bine jucătorii craioveni şi ştie că rolul lui Bornescu era important. „Mircea dădea multă încredere echipei. Silviu Lung este este un portar foarte tânăr şi bun. Este important să înceapă bine, să aibă intervenţii bune din primele minute“, este de părere Gane. În final a fixat şi strategia pe care ar trebui să o aibă Daniel Mogoşanu: „Ştiinţa ar trebui să înceapă în forţă şi să atace din primele minute, să nu îi lase pe dinamovişti să câştige mijlocul terenului. Acesta e stilul Craiovei. Jucătorii trebuie să îi simtă aproape pe suporteri.“

Avea varianta să plece cu Napoli la „U“ Cluj
Ionel Tersinio Gane se află fără angajament în acest moment şi se bucură de vacanţă. „Am pierdut legătura cu Nicolo Napoli. Dacă pleca la Universitatea Cluj erau discuţii să merg şi eu cu el, dar la FC Braşov s-a dus singur şi nu am mai vorbit de ceva timp“, a afirmat ex-antrenorul secund al Universităţii Craiova. După plecarea lui Nicolo Napoli de la Ştiinţa, Jerry Gane a pregătit echipa până al finalul sezonului trecut, reuşind acea victorie de senzaţie, din Giuleşti, cu 3-0.


Vezi imagini de la cel mai usturător eşec al Ştiinţei în faţa lui Dinamo pe teren propriu.

„U“ Craiova - Dinamo 0-4

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite