Craiova: Ţăranii din sudul judeţului vor depozita gunoiul la standarde UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ţăranii din sudul judeţului vor depozita gunoiul la standarde UE
Craiova: Ţăranii din sudul judeţului vor depozita gunoiul la standarde UE

Autorităţile judeţene şi edilii din nouă localităţi rurale au inaugurat azi la Goicea singura staţie de sortare şi transfer a gunoiului menajer din Dolj.Peste 28.000 de oameni din mai multe localităţi rurale din Dolj vor depozita gunoiul în mod selectiv.

Ţăranii din comunele Goicea, Giurgiţa, Măceşu de Jos, Măceşu de Sus, Bârca, Cârna, Catane, Gighera şi Bistreţ nu vor mai arunca gunoaiele în fundul curţii sau pe marginea drumurilor. Autorităţile din aceste localităţi au amenajat printr-un proiect PHARE la Goicea o staţie de sortare şi transfer a gunoiului rezultat din gospodării, singura de acest gen din judeţ. Fiecare sătean şi agent economic din cele nouă comune va primi saci menajeri unde va putea depozita gunoiul în mod selectiv, iar în comune vor fi amplasate containere şi europubele în care vor fi aruncaţi sacii colectaţi de la oameni. Gunoiul strâns va fi sortat în cadrul staţiei, compactat cu utilaje speciale şi apoi transportat către groapa ecologică de la Mofleni, singura conformă din Dolj.


Alte cinci staţii de transfer, construite pe masterplan


Potrivit autorităţilor doljene, proiectul în valoare de peste 900.000 euro este doar un prim pas pentru standardizarea sistemului de colectare a gunoiului din zonele rurale ale Doljului. „Aici nu va fi adus orice fel de gunoi, nu veţi găsi aici bălegar, ci doar deşeuri menajere. Aşa cum este această staţie de sortare, vor mai apărea alte cinci în judeţ, în cadrul masterplan-ului de deşeuri în valoare de 40-50 milioane de euro, iar gunoiul compactat va fi transportat la groapa ecologică de la Mofleni, unde îşi depozitează şi Craiova deşeurile”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.


Află din Adevărul de Seară de mâine cât vor plăti ţăranii pentru serviciul de salubritate din sat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite