Craiova: Ţăranii sunt poftiţi să arunce gunoiul după normele UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ţăranii sunt poftiţi să arunce gunoiul după normele UE
Craiova: Ţăranii sunt poftiţi să arunce gunoiul după normele UE

Peste 28.000 de oameni din mai multe localităţi rurale din Dolj vor depozita gunoiul la standarde europene. Autorităţile judeţene şi edilii din nouă localităţi rurale au inaugurat ieri la Goicea singura staţie de sortare şi transfer a gunoiului menajer din Dolj.

Ţăranii din comunele doljene Goicea, Giurgiţa, Măceşu de Jos, Măceşu de Sus, Bârca, Cârna, Catane, Gighera şi Bistreţ nu vor mai arunca gunoaiele în fundul curţii sau pe marginea drumurilor. Autorităţile din aceste localităţi au amenajat printr-un proiect PHARE la Goicea o staţie de sortare şi transfer a gunoiului rezultat din gospodării, singura de acest gen din judeţ. Fiecare sătean şi agent economic din cele nouă comune va primi saci menajeri unde va putea depozita gunoiul în mod selectiv, iar în comune vor fi amplasate containere şi europubele în care vor fi aruncaţi sacii colectaţi de la oameni. Gunoiul strâns va fi sortat în cadrul staţiei, compactat cu utilaje speciale şi apoi transportat către groapa ecologică de la Mofleni, singura conformă din Dolj.

Aflaţi din Adevărul de Seară de marţi, din Craiova, ce sumă trebuie să plătească sătenii din cele nouă localităţi, ca să depoziteze gunoiul în europubele.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite