Craiova: Tun de peste 150.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Tun de peste 150.000 de dolari
Craiova: Tun de peste 150.000 de dolari

Descinderi la 10 locuințe din Craiova. Polițiștii au săltat 7 membri ai unei grupări specializată în fraude pe Internet. Anchetatorii vor să stabilească acum câți străini au fost înșelați și care este prejudiciul total.

Acțiune în forță a polițiștilor în Craiova. 10 imobile au fost percheziționate miercuri dimineață, iar 7 persoane au fost ridicate pentru cercetări. Descinderile polițiștilor de la BCCO, în colaborare cu ofițerii DGIPI – SIIPI, IPJ - DPIR şi US Secret Service, au vizat o grupare suspectă că se ocupa cu înşelăciuni prin intermediul Internetului, în dauna unor cetăţeni străini. Gruparea infracțională era condusă de un tânăr din Craiova, în vârstă de 21 de ani.

Tinerii aveau acasă sisteme informatice performante

Potrivit comisarului Adrian Căpraru, din locuinţele percheziţionate, au fost ridicate în vederea cercetărilor, mai multe unităţi centrale de calculator, hard disk-uri, suporturi optice de memorie tip CD-DVD, stick-uri de memorie, documente care atestau deschiderea unor conturi bancare şi efectuarea unor tranzacţii financiare pe numele membrilor grupului şi sume de bani provenite din tranzacţiile frauduloase.

Banii i-au investit în mașini de lux și proprietăți

Anchetatorii au stabilit faptul că din anul 2006 până în prezent membrii grupului au oferit spre vânzare, în mod fictiv, prin intermediul Internetului, pe site-uri specializate, produse electronice, la preţuri sub cele practicate pe piaţă, determinând astfel mai multe sute de cetăţeni străini să le expedieze diverse sume de bani. Prejudiciul parţial stabilit până în prezent este de peste 150.000 USD. Se pare însă că prejudiciul depășește jumătate de milion de dolari. Banii i-au folosit în achiziționarea de mașini de lux, proprietăți și alte bunuri.

Mandate de arestare

Polițiștii craioveni continuă acțiunea și la această oră. Magistrații Tribunalului Dolj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a două dintre persoane, iar alte cinci se află sub interdicția de părăsire a localității sau țării. Cei în cauză sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, înşelăciune informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite