Tudor Gheorghe prezidează juriul celebrului Festival Naţional „Maria Tănase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Gheorghe
Tudor Gheorghe

Preselecţia concurenţilor din Dolj, pentru Festivalul-Concurs al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc, va avea loc sâmbătă, 15 octombrie. Înscrieri se vor face până vineri inclusiv, la ora 16.00, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Craiova, strada Alexandru Macedonski 28.

Pentru concurenţii din ţară înscrierile se vor încheia pe 18 noiembrie. Preselecţia generală pentru aceasta a XXI-a ediţie a Festivalului Maria Tănase va avea loc în zilele de 21 şi 22 noiembrie.

„Întrucât instituţiile care pregătesc tineri interpreţi au fost anunţate în timp util, apelăm încă o dată la sprijinul lor, aceasta şi datorită faptului că sunt foarte puţine înscrieri până în momentul de faţă, iar printre cei înscrişi nu există nici un instrumentist“, a comunicat Nicolae Dumitru, director CJCPCT Dolj.

Festivalul Naţional Maria Tănase

Juriul este prezidat de maestrul Tudor Gheorghe. „Nu va fi uşor, va fi dureros pentru mulţi. Nu vom da premii doar de dragul prestigiului acestui festival“, spunea la ediţia din 2009.  Până atunci, pe 31 octombrie, dar şi imediat după „Maria Tănase“, maestrul va susţine susţine concertul „Vremea nemâniei“, dedicat poetului Grigore Vieru, pe scena Naţionalului craiovean, alături de orchestra Arkadia, dirijată de Marius Hristescu.

Festivalul-Concurs al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc se va desfăşura în perioada 21-26 noiembrie 2011, la Teatrul Marin Sorescu.

Citeşte AICI regulamentul festivalului.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite