Tribunalul Dolj jonglează cu mandatele carderilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Dolj au prelungit mandatele de arestare pentru Dragoş Tiugan, fiul neurologului Tiugan, şi alte şapte persoane cercetate în dosarul de clonare de carduri, cu 31 de zile, nu cu 30 aşa cum prevede legea.

Avocaţii acestora s-au sesizat şi au depus contestaţie, nemultumiţi că cei opt tineri acuzaţi de clonare de carduri au rămas în arest, deşi mandatele lor expiraseră pe data de 23, şi nu pe data de 24 septembrie, aşa cum a dispus Tribunalul Dolj.

„Cei de la Tribunalul Dolj au crezut că luna august are 30 de zile şi aşa au greşit. Practic, au stat în arest nelegal o zi. Cert este că le-au prelungit mandatele cu o zi în plus. De pe data de 23 august până pe data de 24 septembrie . Ne-au înştiinţat că a fost o eroare materială “, a spus Bogdan Mihăiloiu, avocat.

La Tribunalul Dolj nimeni nu este de găsit

Laura Udrea, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, a fost de negăsit pentru a putea explica ce s-a întâmplat. Dragoş Tiugan a fost reţinut împreună cu alte şapte persoane pentru clonare de carduri. Tânărul a mai fost acuzat în 2004 că a confecţionat şi comercializat aparate electronice menite să pirateze bancomatele.

Până acum a cerut instanţei de şapte ori să fie eliberat sub control judiciar, însă magistraţii i-au respins de fiecare dată cererea.

Tribunalul Dolj este recunoscut pentru sentinţele controversate date de-a lungul timpului. Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu sunt doi judecători care au fost arestaţi pentru luare de mită.

Ambii au lucrat la Tribunalul Dolj şi avut pe mână cazuri grele cum ar fi: Adrian Cocoană, Ionuţ Cristian Dinu, fiul poliţistului Dinu, care a împuşcat în cap o tânără şi Leo de la Strehaia. Toţi au scăpat de închisoare cu ajutorul magistraţilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite