UPDATE Tribunalul Galaţi i-a dat liber lui Solomon la primărie şi în ţară! „Vreau să merg la mama, la Cârna!“. DNA a făcut recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul fără atribuţii al Băniei, Antonie Solomon, are voie să părăsească localitatea şi să îşi exercite funcţia de primar, potrivit unei decizii a Tribunalului Galaţi. Hotărârea nu este definitivă, DNA Piteşti formulând deja recurs.

UPDATE, ora 13:30

Potrivit avocatului edilului, Sebastian Răduleţu, „instanţa, prin noua măsură preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, nu a mai dispus şi interzicerea exercitării funcţiei. Prin urmare, dacă această încheiere din 8 iulie rămâne definitivă, atunci funcţia poate fi exercitată“.

Altfel spus, interdicţia de a nu exercita funcţia de primar era un accesoriu la interdicţia de a nu părăsi localitatea. Odată ce instanţa a înlocuit obligaţia de nu părăsi localitatea cu cea de nu părăsi ţara, practic a fost luată o nouă măsură care are alte accesorii. Acestea sunt menţionate în decizia judecătorilor, care nu face deloc referire la interzicerea exercitării funcţiei de primar.

__________________

Judecătorii Tribunalului Galaţi au decis la 8 iulie să înlocuiască măsura de a nu părăsi localitatea cu cea de a nu părăsi ţara. Procurorii DNA Piteşti au făcut deja recurs, urmând să fie judecat zilele următoare.

Contactat telefonic, primarul Antonie Solomon a declarat că primul drum în afara localităţii va fi în comuna doljeană Cârna, la părinţii săi.

„Deocamdată nu e defintivă decizia, dar eu vreau să mă duc la Cârna, la părinţii mei, şi la Leamna. Nu vreau să plec în concediu, sunt în concediu de un an şi jumătate. Vreau la muncă şi la Cârna. Atât“, a declarat Antonie Solomon pentru ADS Craiova.

Iată decizia pronunţată de magistraţi:

„Admite cererea de înlocuire a măsurii preventive formulată de inculpatul Solomon Antonie. În temeiul art. 139 Cod de procedură penală, în referire la art. 1451 Cod de procedură penală, înlocuieşte măsura obligării de a nu părăsi localitatea a inculpatului Solomon Antonie cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Desemnează ca şi organ de supraveghere a inculpatului Solomon Antonie Secţia de Poliţie în circumscripţia căreia inculpatul îşi are domiciliul, care va stabili un program de supraveghere. Organul de supraveghere desemnat va verifica periodic respectarea obligaţiilor de către inculpatul Solomon Antonie, iar în cazul în care constată încălcări ale acestuia, va sesiza de îndată Tribunalul Galaţi.

În baza disp. art. 1451 alin. 2 Cod procedură penală, în referire la art. 145 alin. 11 Cod În baza disp. art. 1451 alin. 2 Cod procedură penală, în referire la art. 145 alin. 11 Cod procedură penală stabileşte, în sarcina inculpatului Solomon Antonie, următoarele obligaţii: - să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat, - să se prezinte la postul de poliţie, în a cărei raza teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, - să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. 

În baza disp. art. 1451 alin. 2 Cod procedură penală, în referire la art. 145 alin. 12 Cod procedură penală, inculpatul Solomon Antonie va respecta următoarele obligaţii: - să nu se apropie de persoanele împreună cu care a comis fapta, de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului Solomon Antonie că, în caz de încălcare – cu rea-credinţă – a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. O copie de pe prezenta încheiere se va comunica inculpaţilor, postului de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte fiecare inculpat, jandarmeriei, poliţiei comunitare, organelor competente să elibereze paşaportul, organelor de frontieră“


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite