Trei străzi din Bănie modernizate la pachet cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arterele craiovene Bariera Vâlcii, Caracal şi Râului vor intra în reabilitare cu bani europeni. Consilierii locali vor supune joi la vot documentaţiile tehnice pentru realizarea celortrei străzi. Valoarea investiţiei depăşeşte 19 milioane de euro.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia nord-sud-est a Polului de creştere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova“ urmează să fie supus votului în şedinţa ordinară de joi. Pe ordinea de zi a Primăriei Craiova mai sunt trecute alte trei proiecte care cuprind documentaţiile tehnice ale celor trei străzi vizate de modernizare: Caracal, Bariera Vâlcii şi Râului (tronson cuprins între strada Brestei şi bulevardul N. Romanescu. Pentru prima arteră, Caracal, a mai fost întocmită o documentaţie în 2009, însă nu a fost pe placul reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională S-V Oltenia.

„Documentaţia a fost supusă analizei unei echipe de evaluatori independenţi ai ADR Sud-Vest Oltenia, care au identificat o serie de probleme şi care au propus măsuri privind completarea, îmbunătăţirea sau revizuirea acesteia“, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul străzii Caracal. Valoarea totală a lucrărilor pentru respectiva arteră este de 3,8 milioane de euro, iar investiţia ar putea fi realizată în cinci luni. Celelalte două străzi care urmează să primească fonduri europene prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Băniei, Râului şi Bariera Vâlcii, vor fi reabilitate cu suma de 14,2 milioane de euro. În ceea ce priveşte Bariera Vâlcii, partea carosabilă urmează să fie lărgită şi vor fi realizaţi doi kilometri de canalizare pluvială, iar lucrările ar putea dura nouă luni.

PISTE PENTRU BICILIŞTI PE RÂULUI

Un element nou este faptul că edilii s-au gândit să amenajeze piste pentru biciclete pe strada Râului. Propunerea din documentaţie tehnică este ca în zona dintre sensurile de mers să fie amenajate spaţii verzi şi piste pentru biciclete, câte una pentru fiecare sens. Cu această ocazie, autorităţile vor caseta şi porţiunea de canal în lungime de 310 metri rămasă neacoperită, între intersecţiile cu străzile Tabaci şi Popoveni. Pe această stradă lucrările s-ar putea finaliza abia în 18 luni de la demarare.

După ce edilii vor aproba cele patru proiecte, mai rămâne ca celelalte autorităţi competente să îşi dea avizul pentru ca reprezentanţii primăriei să semneze cererea de finanţare. Înainte ca acest lucru să se întâmple, străzile Pelendava, Brestei, Amaradia şi Toamnei, precum şi bulevardele Oltenia şi Tineretului vor fi reabilitate, valoarea investiţiei fiind de 37 milioane de euro. Pentru aceste artere cererea de finanţare va fi semnată în următoarele zile, la pachet cu Water Park-ul din Lunca Jiului şi pasajul subteran de pe strada Arieş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite