Craiova: Tratamentul la Viena, şansă la viaţă pentru Claudia Chelan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni se alătură de la o zi la alta Campaniei „Solidaritate şi speranţă“. Tatăl tinerei explică de ce fiica sa îşi doreşte să facă în Austria atât cimioterapia, cât şi transplantul.

Mai citiţi:

Craiova: Fiţi alături de Claudia Chelan în emisiunea „O dată-n viaţă“

Craiova: CAMPANIE / Prietenii sunt alături de Claudia Chelan

Craiova: CAMPANIE / Claudia Chelan primeşte mesaje de încurajare şi din afara graniţelor României

Craiova: CAMPANIE / O studentă de nota 10, de la Medicină, suferă de cancer

„Pe noi ca părinţi ne-a dărâmat“, povesteşte Constantin Chelan, tatăl Claudiei, amintindu-şi momentul în care medicul Camelia Dobrea le comunica diagnosticul pus fiicei lor: limfom malign cu celulă B, neclasificabil. „Am înţeles că este ceva rar, aspect care ne-a sporit îngrijorarea şi disperarea. Apare un astfel de caz o dată la câţiva ani“, mai spune părintele.
După lunile de chimioterapie la Craiova, au mers plini de speranţă în Austria, însă acolo le-a fost confirmat faptul că boala copilei lor avansase. „Şeful Clinicii de hematologie din cadrul Spitalului Universitar din Viena ne-a spus că este schemă de tratament pentru limfomul de graniţă, ne-a şi dat o asemenea schemă şi a estimat costurile tratamentului şi transplantului cu celule stem la aproape 100.000 de euro“, spune Constantin Chelan.

Plini de recunoştinţă faţă de prietenii fiicei lor

Mulţi sunt încă şocaţi să afle de Claudia că este grav bolnavă. Dar asta pentru că tânăra a vrut ca viaţa ei să curgă firesc, să nu devină o apăsare pentru nimeni faptul că ea are cancer. A încercat să îşi înţeleagă boala şi nu s-a speriat până când şi-a dat seama că nu are control asupra bolii. A fost şi momentul în care prietenii au făcut publică situaţia tinerei studente de la Medicină. „Le mulţumesc din tot sufletul pentru tot ce fac pentru Claudia. Probabil că dacă nu ar fi făcut ei acest pas, noi am fi procedat la fel“, mărturiseşte Constantin Chelan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite