Craiova: Transgaz aduce două conducte de gaze în Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Transgaz pentru a pune la punct ultimele detalii referitoare la eliberarea documentaţiilor tehnice pentru două conducte ce vor străbate judeţul.

Este vorba despre conductele Craiova-Segarcea-Băileşti-Calafat şi conducta Nabucco, care va intra în Dolj pe la Ostroveni şi va ieşi din judeţ prin comuna Botoşeşti Paia. Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj a declarat ieri că proiectul conductei spre Calafat este extrem de important având în vedere că iarna trecută, locuitorii municipiului de la Dunăre au fost nevoiţi să tremure de frig în case, din cauza lipsei de păcură la Uzina Termică din localitate.
Magistrala va avea 114 kilometri, iar finalizarea execuţiei este estimată de Transgaz pentru anul 2013, valoarea proiectului ajungând la aproape 16 milioane euro.

Segarcea se alege cu două conducte de gaze

În ceea ce priveşte conducta Nabucco, autorităţile judeţene au precizat ieri că aceasta va veni din Bulgaria, traversând Dunărea şi va intra în Dolj pe la Ostroveni. Va trece apoi prin Gighera, Valea Stanciului, Segarcea, Calopăr, Vîrvoru de Jos, Terpeziţa şi va ieşi din judeţ în comuna Botoşeşti Paia. Conducerea CJ Dolj nu a dat detalii legate de valoarea proiectului sau despre estimările privind finalizarea lui.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite