Tragedia de la Giuleşti afectează întreaga ţară: medicii recomandă femeilor însărcinate să renunţe la naşterea prin cezariană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii din Oltenia fac un apel către viitoarele mămici, să nu nască prin cezariană, pentru că nu au unde să interneze bebeluşii. Situaţia este critică după ce neonatologii de la celelalte spitale trimit tot mai mulţi prunci la Spitalul Judeţean, de teamă să nu le moară în secţie.

Specialişrii recomandă femeilor însărcinate să renunţe la naşterea prin cezariană, din cauză că la Secţia de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, de la  Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, nu mai sunt locuri libere.

Cele zece locuri de la Reanimare, ocupate

Autorităţile din sănătatea doljeană spun că, după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, când cinci micuţi au murit şi alţi şase se află în stare gravă în urma unui incendiu, neonatologii de la spitalele din regiunea Olteniei trimit foarte mulţi bebeluşi la SJU Craiova, de teamă ca pruncii să nu păţească ceva rău în secţiile unde lucrează. „Este o avalanşă de cazuri, pe care Secţia de Reanimare de la Spitalul Nr 1 nu le poate acoperi. Evenimentul nefericit de la Bucureşti determină cadrele de la celelalte unităţi medicale să transfere bebeluşii la Craiova. Ca să reglementăm situaţia, am făcut un apel către viitoarele mămici, să evite intervenţiile prin cezariană, pentru care bebeluşii trebuie ţinuţi câteva zile la Terapie Intensivă.  Pentru naşterile normale nu se întâmplă acest lucru”,  a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Secţia de Reanimare pentru nou-născuţi, de la a Spitalul Nr 1, are o capacitate de zece locuri. La acest moment, toate sunt ocupate. Doar ieri au fost internaţi trei bebeluşi din alte judeţe.

Află de AICI despre cazul unui bebeluş refuzat de medici, din cauza supraaglomerării Secţiei de Terapie Intensivă.

"Vreau ca îngeraşul meu să trăiască!"

Citeşte AICI ce spun reprezentanţii SJU despre problemele de la Reanimare:

"Avem nevoie de paturi, ca să funcţionăm normal!"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite