Traficul în Bănie, paralizat pentru un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambuteiajele din centrul Craiovei vor fi la ordinea zilei
Ambuteiajele din centrul Craiovei vor fi la ordinea zilei

Primăria va închide la primăvară nouă bulevarde şi străzi principale din centru. Închiderea celor mai importante artere din oraş este necesară pentru demararea lucrărilor la cele două pasaje construite cu fonduri europene.

Traficul din Bănie va fi paralizat pentru un an şi jumătate începând din primăvara anului viitor. Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat că din luna martie sau aprilie vor fi închise nouă străzi din centru. Restricţiile de circulaţie sunt necesare pentru realizarea celor două pasaje, proiecte care vor fi realizate
cu bani de la Uniunea Europeană.

„Un an şi jumătate voi fi pe buzele tuturor. Un an şi jumătate va trebui să suportăm. Nu puteam pierde 95 de milioane de euro. Atât ne costă cele două pasaje“, a anunţat Mărinică Dincă ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Cele două proiecte ce prevăd realizarea a două pasaje, unul suprateran şi unul subteran, sunt realizate tocmai pentru fluidizarea traficului din Bănie. Ambele proiecte vor fi realizate pe bani europeni, iar lucrările vor dura cel puţin un an şi jumătate.

Linia de tramvai, reabilitată

Pasajul suprateran de la kilometrul zero al oraşului va porni de pe bulevardul Calea Bucureşti, în apropierea intersecţiei cu strada Romului şi se va termina pe bulevardul Nicolae Titulescu, în dreptul Curţii de Apel Craiova. Proiectul de peste 50 milioane de lei va avea două benzi rutiere, câte una pentru fiecare sens de circulaţia şi cale dublă de rulare pentru tramvaie. Pasajul subteran va costa peste 15 milioane de euro şi va trece pe sub intersecţia străzii Arieş cu strada A.I. Cuza şi cu strada Împăratul Traian.

În perioada respectivă nici mijloacele de transport în comun nu vor fi tocmai o soluţie salvatoare. Municipalitatea a anunţat că linia de travai urmează să intre într- un proces de reabilitarea. „Vor fi rute ocolitoare care sunt mai lungi, dar care pot fi folosite eficient. Vom prezenta mai multe trasee. De exemplu, se va circula pe o bandă pe Calea Bucureşti, şi pe un sens şi pe altul”, a mai spus Mărinică Dincă.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite