Concluziile eșecului cu Victoria Brănești: tot Onicaş este de vină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Ţicleanu, antrenorul oltenilor, pune eşecul de la Buzău, cu Victoria Brăneşti, şi pe seama greşelii asistentului din meciul cu Steaua. El spune că jucătorii au rămas marcaţi de acea eroare. Înfrângerea de la Buzău, 0-1 cu Brăneşti, a trimis Craiova pe locul 15. Este cel mai slab start de sezon al oltenilor din ultimii 16 ani. Ca o coincidenţă, şi atunci pe banca juveţilor era tot Ţicleanu.

La o zi după ruşinea de la Buzău, antrenorul alb-albaştrilor, Aurel Ţicleanu, a găsit mai multe explicaţii pentru eşecul cu nou promovata din Brăneşti. „Trebuie să fi avut măcar patru puncte înainte de meciul cu Victoria. Cred că golul anulat al lui Costea din meciul cu Steaua a lăsat urme", a spus Ţicleanu.

Tehnicianul a recunoscut însă şi că elevii săi şi-au subestimat adversarul: „M-am aşteptat la un meci greu, le-am spus asta şi jucătorilor după ce am văzut evoluţia Brăneştiului cu CFR Cluj. Nu ştiu însă câţi au luat în seamă adversarul după ce i-au auzit numele".

Ţicleanu, debut similar cu cel din 1994

A treia explicaţie îi vizează tot pe jucători. „Nu mă aşteptam ca după evoluţiile bune din primele două etape, să se întâmple aşa. Am primit trei goluri din trei cornere, asta trebuie să ne dea de gândit", a conchis Ţicleanu.

Ultima dată când Universitatea aduna un punct după trei etape se întâmpla în sezonul 1994-1995, în precedentul mandat de antrenor al lui Ţicleanu la Craiova. Atunci, după 2-3 cu FC Naţional (d) şi 1-1 cu Ceahlăul (a), „Chiose" părăsea Ştiinţa, pentru ca după a treia etapă, 0-2 la Bistriţa (cu Nicolae Zamfir antrenor), în Bănie să ajungă Victor Piţurcă. Sub comanda actualului manager al Stelei, Universitatea a mers excelent în campionat, s-a bătut cu Steaua pentru titlu, dar la final s-a clasat pe locul secund, înaintea lui Dinamo.

„Au fost mai mulţi factori atunci care au dus la situaţia aia. Am plecat după două etape, dar ţin minte că mai mulţi jucători cu care fusesem în pregătire părăsiseră echipa", a explicat Ţicleanu. Chiar şi în sezonul retrogradării (2004-2005) şi în primul de la revenirea în primul eşalon (2006-2007), Universitatea stătea mai bine în clasament după primele trei etape: două puncte, respectiv patru puncte.

Cere sprijinul publicului

image

În următoarea etapă, Universitatea va da piept cu FC Timişoara pe stadionul „Ion Oblemenco", acolo unde revine după opt luni de exil la Severin, iar Ţicleanu cere sprijinul publicului. „Pentru etapa viitoare mă aştept să fim sprijiniţi de publicul nostru de pe «Ion Oblemenco». Cred că împinşi de la spate ne vom rezolva toate problemele. Generaţia asta talentată are nevoie de aşa ceva, după rezultatele mai puţin bune din aceste trei etape", a spus „Chiose".

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite