Craiova: Tinerii de la sate, informaţi despre HIV/SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Tinerii de la sate, informaţi despre HIV/SIDA
Craiova: Tinerii de la sate, informaţi despre HIV/SIDA

40 de tineri din comunele doljene Predeşti, Vârvoru de Jos şi Braloştiţa au participat în aceste zile la atelierele de lucru „Canale de speranţă”, organizate de World Vision România- Biroul Zonal Dolj.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au discutat despre bolile cu transmitere sexuală care măresc riscul de infectare cu HIV şi despre importanţa protejării propriului organism pentru a reduce riscul contactării acestui virus. Prezentările au cuprins diverse aspecte legate de problematica HIV-SIDA, de la măsuri de prevenţie, la modul în care evoluează virusul HIV în corpul uman.

Ei au aflat în cadrul campanieicare sunt căile de transmitere a virusului, tratamente administrate şi au vorbit despre discriminarea celor care poartă stigmatul HIV.

"Am învăţat să nu judec după prima impresie"

Au fost aplicate chestionare pre si post informare pentru a-i ajuta să înţeleagă temele abordate. „Aici am aprofundat cunoştinţele pe care le aveam despre HIV şi SIDA şi o să le povestesc şi prietenilor mei despre asta. Cel mai important lucru pe care l-am învăţat este să nu judec oamenii după prima impresie”, a spus Floriana, de 16 ani, una dintre tinerele prezente la atelierul de lucru.

Reprezentanţii organizaţiei au încercat să prezinte informaţia într-o formă cât mai accesibilă, fiind consolidată prin jocuri şi exerciţii practice, utile şi agreate de participanţi.

Află din Adevărul de Seară Craiova ce impact a avut asupra tinerilor de la sate prezentarea celor de la World Vision România- Biroul Zonal Dolj. 

Spune ce crezi despre integrarea socială a celor care poartă stigmatul HIV/SIDA pe craiova.adevarul.ro

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite