Tineri închişi pentru tâlhărie şi viol au lucrat mărţişoare ca să ajute o fată cu piciorul amputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Un mărţişor de suflet” a fost lansată astăzi, la Arhiepiscopia Craiova. Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova au realizat mărţişoare care vor fi vândute în şcoli.

A patra ediţie a campaniei „Un mărţişor de suflet” a început astăzi, la ora 12.00, la Arhiepiscopia Craiova. Profesori de religie din judeţ, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Mitropoliei şi ai Penitenciarului pentru Minori şi Tineri (PMT) Craiova s-au reunit, timp de o oră, pentru a vorbi despre importanţa acţiunii iniţiate de conducerea penitenciarui în colaborare cu Fundaţia „Cuvântul care zideşte”.

image

La întâlnire au fost prezenţi şi trei dintre deţinuţii care au lucrat peste 3.000 de mărţişoare ce vor fi distribuite în şcoli şi date în schimbul unor sume de bani. „Mărţişoarele nu au un preţ fix, fiecare om oferă pe ele cât poate”, ne-a explicat Mircea Bârchi (foto jos dreapta), coordonatorul echipei.

image

Una dintre persoanele private de libertate care s-a implicat în această activitate este Cătălin Spirtu (20 de ani), condamnat pentru tâlhărie. Cătălin povesteşte că a cultivat flori, in principal sărăturică, încă din vara anului trecut, ca să fie pregătite pentru mărţişoarele la care a trudit în această perioadă.

image

Cătălin recunoaşte că munca de artizanat nu este deloc uşoară şi că trebuie multă atenţie şi pricepere, pentru ca mărţişoarele să iasă ca la carte. „Un mărţişor îl termin într-un minut. Am imortelele şi petalele artificiale de trandafir pregătite, la fel melci luaţi de pe litoral, perlandez, şi le lipesc pe un cartonaş. Totul merge ca pe roate acum, pentru că am experienţă”, mărturiseşte Cătălin. De aceeaşi părere este şi Valentin Tonescu (20 de ani), pentru care pictura şi realizarea de mărţişoare reprezintă principalele hobby-uri.

image

Începând de mâine, mărţişoarele vor ajunge în şcolile şi liceele din Dolj, unde se va face promovarea campaniei. Cu banii strânşi din vânzarea acestora se va cumpăra o proteză pentru o tânără de 19 ani care şi-a pierdut un picior, în urma unui accident de circulaţie. Reprezentanţii penitenciaruului spun că vor organiza astfel de acţiuni în fiecare an.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite