Craiova: Ministerul Tineretului a alocat un milion de lei pentru un nou concurs de proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ministerul Tineretului a alocat un milion de lei pentru un nou concurs de proiecte
Craiova: Ministerul Tineretului a alocat un milion de lei pentru un nou concurs de proiecte

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Dolj au anunţat astăzi că Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat un milion de lei pentru etapa a II-a a concursului naţional de proiecte.

Perioada de derulare a acestora este 27 octombrie – 7 decembrie 2009. Tema concursului pentru această etapă este „Încurajarea creativităţii şi inovării în activitatea de tineret”. „Priorităţile sunt formarea, informarea şi participarea tinerilor din mediul rural. De asemenea, stimularea participării tinerilor prin instrumente online de comunicare şi consultanţă”, a precizat Andy Dunoiu, directorul coordonator DJT Dolj. 

Limita maximă de proiect este de 40.000 lei, iar perioada de depunere este 22 septembrie-6 octombrie, la adresa sector 1 Bucureşti, str. Dem I Dobrescu 4-6, etj. 2, camera 61. Date referitoare la concurs, inclusiv metodologia, se pot obţine de pe site-ul Ministerului şi Sportului www.mts.gov.ro 

Totodată, DJT Dolj a mai anunţat că metodologia pentru acest concurs s-a modificat prin Ordinul nr. 1505/21.09. 2009. „Principalele modificări aduse sunt cele referitoare la termenul de ONG –uri pentru tineret, la tema şi bugetul concursului, criteriile de eligibilitate, etapele de evaluare, modalităţile de selecţie ale cererilor de finanţare depuse, perioadele de derulare a proiectelor, perioada de semnare a contractelor de finanţare şi cofinanţare”, a declarat Diana Neamţu, inspector în cadrul DJT Dolj.

Metodologia are însă o serie de neconcordanţe, spun reprezentanţii Direcţiei, care îi încurcă pe cei care vor să depună proiecte, în loc să-i ajute: „Vom depune la minister o sesizare în acest sens, pentru că nu se poate respecta procedura privind achiziţiile publice. Fundaţiile pentru tineret care nu au o experienţă în acest domeniu vor trebui să intre în luptă cu marile ONG-uri, care din experienţa anterioară vă putem spune că sunt cele care reuşesc să obţină fondurile", a adăugat Diana Neamţu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite