Ţine pasul cu şcoala, în lupta cu leucemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Mihaela Neacşu, elevă de top a Craiovei, stârneşte admiraţia a zeci de oameni prin demnitatea cu care a înţeles să ţină piept bolii, leucemie acută mieloblastică.

O copilă frumoasă, cu ochi veseli chiar şi atunci când suferinţa ar fi o povară pentru un adult călit de viaţă, iubită de familie şi prieteni, lăudată de profesori şi colegi, cu o ambiţie care ar putea munţii din loc şi care a transformat-o în elevă a Colegiului Naţional „Carol I“, cu 9,97, între şedinţele de chimioterapie. A fost categorică şi a refuzat să îşi dea examenele în faţa unei comisii, la Spitalul Fundeni.

Aşa este Oana descrisă de toţi cei care o cunosc. Greu au convins-o să împartă cu ei încercarea dificilă prin care trece din primăvara anului trecut, când a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică.

Oana are nevoie de transplant medular allogenic de la un donator neînrudit, nefiind compatibilă cu fratele ei, care se poate face la o clinică din străinătate. Părinţii ei au depus un dosar la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, pentru a fi trimis la minister în vederea obţinerii unei mari părţi din banii pentru transplant.

„Am primit răspuns de la Institutul G. Gaslini din Italia, unde costurile cu transplantul şi tratamentul se ridică la 170.000 de euro, şi Spitalul Universitar Hadassah din  Israel, unde acestea sunt 140.000 de euro. Trebuie să le mulţumesc din tot sufletul tuturor oamenilor care ne sunt alături şi datorită cărora avem în prezent peste 20.000 euro“, a spus Dan Neacşu, tatăl Oanei, care îşi pune mari speranţe şi în sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Tratamentul dur de până acum nu i-a venit de hac leucemiei, fiind înregistrată recădere în timpul acestuia, dar asta nu o împiedică pe Oana Neacşu să profite de foarte puţinele zile când nu este la spital pentru a-şi da lucrările, tezele, hotărâtă să nu piardă anul şi să îl termine împreună cu colegii ei. Visează să devină medic şi  munceşte pentru asta cu încăpăţânare.

Împreună pentru Oana

Donaţii salvatoare se pot face la CEC Bank SA, Agentia Craioviţa Nouă, din Craiova, titular Neacşu Ileana (mama Oanei):
cont lei IBAN RO30CECEDJ0608RON1029627;
cont USD IBAN RO86CECEDJ06D6USD1080122;
cont EURO  IBAN RO53CECEDJ06B2EUR1080121.

După 28 ianuarie, donaţii se vor putea face şi la numerele din reţeaua Romtelecom 0 900 900 290, 0 900 900 292 şi 0 900 900 294.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite