Ţigările aprinse rad vegetaţia uscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trecut în revistă 16 intervenţii în acest weekend. Misiunea pompierilor a fost să localizeze şi să lichideze incendiile de vegetaţie de pe sute de hectare, de la un depozit de cherestea şi dintr-o gospodărie.

Focul a făcut ravagii în noapte de duminică spre luni în curtea unui doljean din comuna Valea Stanciului. Pompierii din Segarcea, chemaţi la faţa locului, au constatat că prăpădul a fost provocat de un foc lăsat nesupravegheat, din cauza căruia au ars 600 de  baloţi de lucernă, un metru cub de lemne, 20 m de gard din lemn, două roţi de remorcă, 13 pomi, 5 porci, 9 purcei şi o anexă gospodărească de aproximativ 40 mp.

Duminică la prânz, pompierii craioveni au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cherestea de pe strada Drumul Calafatului.

„La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta la două stive de scândură de aproximativ 10 mc, cu posibilitate de propagare la întreg depozitul şi la hala cu utilaje. Din cauza unui rest de ţigară aruncat la întâmplare de către o persoană necunoscută în vegetaţia uscată au ars aproximativ 10 mc de cherestea. Bunurile distruse se ridică la aproximativ 10.000 lei, iar cele salvate la aproape 150.000 lei“, a specificat plt. Cristian Dumitrică, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Ţigara aruncată la întâmplare şi focul nesupravegheat au dus la arderea a peste 370 de hectare de vegetaţie uscată în localităţile Gogoşu, Cârcea, Şimnicu de Sus, Mischii, Calopăr, Cerăt, Braloştiţa şi  Coşoveni, dar şi în Craiova în zone precum Potelu, Ştirbei Vodă, Drumul Apelor.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite