Ţiganii au protesta faţă de demolăriile barăcilor de la margine oraşului afişând bannere în faţa teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi iniţial anunţaseră un miting la care urmau să participe 200 de ţigani, membri ai familiilor care au fost evacuate din barăcile demolate săptămâna trecută de primăria Craiova, ONG-ul TRUST a decis astăzi să afişeze un banner şi mesaje de genul „Sahara – variantă disponibilă pentru romi?”.

Trei dintre membrii Asociaţiei TRUST au sosit în faţa Teatrului Naţional din Craiova în jurul orei 12, atunci când ar fi trebuit să înceapă protestul. Deşi jandarmii s-au pregătit ca la carte pentru miting împrejmuind zona cu garduri metalice protestanţii nu au mai apărut.

Membrii ONG-ului au afişat un banner şi mai multe mesaje precum următoarele:

Lumea nu ne vrea”

„Suntem 30.000. Azi însă suntem invizibili”

„Evacuări abuzive – instrument de incluziune socială”

„Copil rom caut cămin”

„Sahara – variantă disponibilă pentru romi?”

„Integrare prin evacuare”

„Stop abuzurilor miliţieneşti”

„Rasismul instituţionalizat, noul tip de Holocaust”

  „Este un protest împotriva modului abuziv prin care au fost evacuaţi romii de la Potelu. Ieri a avut loc o nouă evacuare. Oamenii nu au fost lăsaţi să îşi ia lucrurile de sub dărâmături. Au fost aruncate la grămadă în canal. Ne-am fi dorit să aducem aici cele 34 de familii”, spune Alin Banu, directorul executiv al asociaţiei care organizase protestul.

Locul unde ar fi trebuit să aibă loc protestul a rămas gol

image

Acesta a mai spus că rromi sunt supuşi unui tratament discriminatoriu grav. „Aproximativ 200 de persoane ar fi trebuit să fie aici, mulţi dintre ei copii. De vineri, de la evacuare, şi până acum, copiii au stat în aer liber”, mai spune acesta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite