Ţiganii plecaţi în Italia au fost remuneraţi financiar pentru a se întoarce în ţară. Şi-au ridicat adevărate palate din banii primiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiganii susţin că şi-au ridicat palate cu banii italienilor
Ţiganii susţin că şi-au ridicat palate cu banii italienilor

Ţiganii din Balş-Olt şi-au ridicat advărate palate cu turnuleţe, din banii pe care i-au primit din Italia. Autorităţile de acolo le-au oferit câte 15.000 de euro să scape de ei.

Ţiganii au fost de acord să se întoarcă acasă în schimbul banilor.Acum se mândresc ca unele dintre cele mai frumoase palate din Balş „Nu avem eu bani să îmi fac o astfel de casă. Am profit din plin de cei 15.000 de euro. Dacă rămâneam în Italia nu reuşeam eu niciodată să îmi fac o astfel de casă. Mai bine împărat la tine în ţară, decât cerşetor pe străzile din Italia“, a spus un ţigan care şi-a ridicat casă din banii italienilor.

tig

Au primit banii în anumite condiţii

Rromi au fost intergraţi într-un proiect de către reprezentanţii Fundaţiei Pentru Dezvoltarea Popoarelor. Ţiganii au trebuit să respecte şi anumite clauze din contract. Femeile nu au mai avut voie să meargă în Italia timp de un an.

 „Acum avem casa noastră şi ne mândrim cu asta. Cu banii primiţi de la italieni ne-am făcut în ţară un viitor. 15.000 de euro sunt bani, iar noi singuri ne-am ridicat palatele. Când ne-au spus că avem şansa de a primi aceşti bani nu am stat prea mult pe gânduri. Soţia mea câştiga în Italia 300 de euro, iar eu 600. Nu reuşeam să ne descurcăm prea bine, aşa că eu cred că am făcut o alegere bună“, a spus Daniel Gheorghe

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite