Ţevile cu agent termic pocnesc ca floricelele. Cum degeră oltenii în propriile case la -10 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă au rămas în frig, din cauza unei avarii la conductele Regiei de Termoficare. Alte 100 de familii din acelaşi cartier au petrecut o noapte întreagă în ger, după ce o ţeavă a plesnit din cauza vechimii şi a temperaturilor scăzute.

Odată cu venirea iernii apar tot mai des probleme la conductele Regiei Autonome de Termoficare (RATf) Craiova.Potrivit conducerii instituţiei, echipa de intervenţie este solicitată trei în trei zile pentru a repara izolaţia ţevilor. „Am avut multe sesizări în ultima perioadă. Astfel de probleme apar mai ales iarna. Noi trimitem echipa pe teren imediat ce suntem chemaţi“, spune Tatian Tudorache, directorul RATf.

Serie de avarii în Craioviţa

Ultima avarie a avut loc chiar în această dimineaţă, la blocul 159K din cartierul Craioviţa Nouă, ai cărui locatari au tremurat câteva ceasuri de frig, până când conducta a fost reparată. „A fost o avarie minoră, care s-a rezolvat în câteva ore. S-a întâmplat în apropierea punctului termic numărul 12“, a explicat Tudorache. O altă avarie, mult mai gravă, a fost înregistrată în urmă cu două zile, atunci când patru blocuri din acelaşi cartier au rămas fără căldură.

Angajaţii RATf au fost nevoiţi să lucreze pe tot parcursul nopţii de marţi spre miercuri pentru a relua distribuirea agentului termic către cele peste 100 de familii afectate. Conducta a fost reparată abia ieri, craiovenii petrecând o noapte în ger sau încălzindu-se cu ajutorul caloriferelor electrice. „Ne confruntăm des cu astfel de probleme. Avem peste 560 de kilometri de conducte, iar unele sunt din anii ’60“, a declarat directorul tehnic al RATf, Nicolae Degeratu.

Craiovenii pot suna la numărul 0521/533.695 la orice oră din zi sau noapte pentru a raporta o avarie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite