Termoficare Craiova are datorii de 50 milioane de euro către CET . Edilii nu ştiu cât poate achita primăria din subvenţia pentru căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia financiară a Regiei de Termoficare Craiova a ajuns într-o stare critică, primarul Antonie Solomon declarând astăzi că datoriile instituţiei faţă de Complexul Energetic Termic au ajuns la 50 milioane de euro.

„Este o situaţie foarte dificilă. Regia are datorii foarte mari faţă de furnizori. La această oră, datoria către cei din Bariera Vâlcii, de la complexul energetic, a ajuns la 50 de milioane de euro“, a declarat edilul-şef. Potrivit acestuia, primăria va face o analiză pentru a vedea cât poate suporta din subvenţia de căldură pentru care Guvernul nu mai vrea să dea bani.

„Din câte am auzit, se va anula subvenţia de la Guvern. Rămâne pentru Consiliul Local, iar eu voi face o analiză cu directorul de la Termoficare, cu specalişti, cât poate fi suportată subvenţia din partea primăriei. Adică ce sumă. Două milioane şi opt sute? Cât va suporta Consiluiul Local?“, a mai spus Solomon.

Recent, peste 60 de asociaţii de locatari şi proprietari au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor mari la întreţinere. Conducerea Termoficării a reuşit să recupereze foarte puţini bani din restanţele oamenilor. Antonie Solomon a mai vorbit în conferinţa de presă de astăzi şi despre problemele privind preşedinţii de asociaţii de locatari. „Sunt preşedinţi care au furat din banii achitaţi de oameni şi au luat un an cu suspendare. Acei bani nu vor mai fi recuperaţi“, a mai spus primarul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite