Craiova: Centralele termice concurează Regia de Termoficare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Centralele termice concurează  Regia de Termoficare
Craiova: Centralele termice concurează Regia de Termoficare

De frica facturilor uriaşe din lunile de iarnă, tot mai mulţi proprietari se debranşează de la reţeaua de termoficare.Oamenii susţin că pe timp de iarnă plătesc şi câte 800 de lei la un apartament de trei camere numai la căldură .

În cartierul 1 Mai locatarii blocului A13 s-au debranşat în masă de la agentul tremic, iar acum şi-au montat centrale pe gaz. Craiovenii susţin că acum plătesc cât consumă.„Înainte când primeam apă caldă şi căldură de la Regia de Termoficare îmi era frică să mă uit la vizier să văd cât am factura. Noi stăm cinci persoane în casă, iar acum de când avem centrală pe gaz ne rămân bani să punem şi deoparte. Luna trecută am plătit nici mai mult nici mai puţin de 150 de lei. La doi an de când ne-am debranşat pot spune că am scos investiţia făcută.“, a spus Viorel Fărcaş, locatar blocul A13 din cartierul 1 Mai.

50 de cereri de debranşare

Codnucerea Regiei de Termoficare Craiova susţine că într-o singură lună au fost primit 50 de cereri de debranşare.„Noi nu ne putem pun în calea celor care vor să renunţe la serviciile noastre. Însă trebuie să vină cu toate avizele.O echipă de la noi va mereg în zonă să vadă despre ce este vorba.Preţurile practicate pentru cei care debranşează de la agentul termic sunt de 925 de lei pe apartament. Tarifele nu au mai fost majorate de mai bine de doi ani“, susţine Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare Craiova.

Unii oamenii susţin că ar prefera să li se furnizeze apă caldă şi căldură cu porţia, şi asta din cauza că bugetul nu le permite să îşi achite facturiile la timp.„Dintr-o pensie de 650 de lei. Când îmi vin facturiile îmi vine rău. Am depus acum cerere să trec pe centrală de gaz. Nu mi-a fost aprobată pentru că mai întâi trebuie să scap de datoria pe care am acumulat-o la întreţine. De unde să fac eu rost de 2000 de lei, nici eu nu ştiu.Am vorbit cu fata mea şi mi-a promis ea că mă ajută ea“, a povestit Ion Manolache , din cartierul 1 Mai.

Tatian Tudorache, directorul Regiei de Termoficare a adăugat că oamenii mai pot depune cereri de debranşare de sistemul de energie termică până la data de 15 septembrie.După această dată vor fi demarate probele la sistemul de încălzire, pentru a nu exsita probleme în ceea ce priveşte furnizarea căldurii pe timpul iernii.„Anul trecut am avut 100 de cereri de debranşare .Sunt convins că până la data impusă de noi  numărul celor, care vor solicita mutarea de la noi la Distrigaz Sud se va tripla“, a mai declarat Tudorache.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite