Craiova: Drumul care leagă Doljul de Mehedinţi, gata în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul judeţean 606, una dintre cele mai vechi şi importante artere din judeţul Dolj va fi gata anul acesta în urma unei investiţii de 14 milioane de euro.

Artera pleacă din Bănie şi ajunge la limita judeţului Mehedinţi trecând prin şase localităţi doljene. Aflându-se într-o stare avansată de degradare, drumul cu o vechime de 50 de ani, timp în care nu s-a intervenit niciodată mai jos de primul strat de asflat, a cedat pe anumite porţiuni. În urma inundaţiilor din 2004 - 2005, drumul a luat-o în jos în mai multe localităţi iar podul de la intrarea în localitatea Sârsca a fost distrus. Colac peste pupăză, alunecarea de teren de anul acesta, petrecută în zona localităţii Carpen a mişcat terasamentele pe o suprafaţă de 191 metri liniari.

Alte nouă poduri

Artera a fost inspectată ieri de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, preşedintele Ion Prioteasa solicitându-le celor patru constructori să precizeze cu exactitate când va fi gata lucrarea. Reprezentanţii societăţilor Erpia, SCT Bucureşti, Colas Drumuri şi Domarcons au spus că problema principală sunt podurile care nu au fost prinse în proiect şi trebuiesc tratate special.

Nu pot să dau cu exactitate un termen final până ce nu ştiu ce se va rezolva cu consolidarea celor nouă poduri şi alunecarea de teren de la Carpen“, a spus Lucian Căpitănescu, directorul societăţii Erpia.  În ciuda acestor mici nelămuriri, vicepreşedintele CJ Dolj, Cristinel Iovan a dat asigurără că instiuţia în fruntea căreia se află va aloca 6,7 miliarde de lei pentru a realize cele nouă poduri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite