Craiova: Teatrul Elena Teodorini deschide stagiunea cu „La Traviata”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Teatrul Elena Teodorini deschide stagiunea cu „La Traviata”
Craiova: Teatrul Elena Teodorini deschide stagiunea cu „La Traviata”

Freamăt mare în Cetatea Banilor. Teatrul Liric Elena Teodorini ridică astăzi cortina şi începe o nouă stagiune de operă, operetă şi balet. Festivalul internaţional care se va desfăşura vreme de două săptămâni în urbe debutează astăzi cu un spectacol de excepţie, "La Traviata".

Cea mai cântată şi îndrăgită operă al lumii va fi pusă în scenă cu începere de la ora 19.00. Preţul unui bilet la categioria I este de 30 de lei, la categoria a II-a, de 20 de lei, iar la categoria a III-a, de 15 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri, tichetul de intrare în cazul acestor categorii sociale fiind de 10 lei.

Povestea celei mai iubite curtezane

Opera „Traviata” este povestea Violetei, o tânără care, fugită de acasă şi ajunsă la Paris, nu are altă varinată decât practicarea prostituţiei. În plină floare a vârstei, ea devine una dintre cele mai cunoscute şi mai scumpe curtezane din oraşul luminii. Destinul Violetei pare să se schimbe când întâlneşte mare iubire. Numai că fericirea este efemeră, iar iubirea este constrânsă de barierele sociale. Frumoasa Violeta moare la doar 22 de ani, răpusă de tuberculoză, singură, într-o mizerie de nedescris.
„La Traviata” este o capodoperă a lui Verdi, poate una dintre cele mai reuşite creaţii ale sale, o operă în trei acte, pe libretul lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, „Dama cu camelii”.

Opera nu şi-a spus ultimul cuvânt

Premiera operei a avut loc la 6 martie 1853, la Paris. De-a lungul anilor, povestea frumoasei curtezane  a fascinat generaţii la rând de melomani. Astăzi, la mai bine de un secol şi jumătate de la naşterea sa, capodopera lui Verdi nu şi-a spus ultimul cuvânt, după cum afirma însuşi marele compozitor italian. „La Traviata” se bucură de succes şi-n zilele noastre, fiind un subiect extrem de actual.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite