Craiova: „Don Pasquale“ sau povestea unei false căsătorii pe scena Teodorini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: „Don Pasquale“ sau povestea unei false căsătorii pe scena Teodorini
Craiova: „Don Pasquale“ sau povestea unei false căsătorii pe scena Teodorini

Iubitorii de artă lirică din Bănie sunt invitaţi în această seară la operă. Pe scena Teatrului Liric Elena Teodorini, va fi pus în scenă, cu începere de la ora 19.00, spectacolul „Don Pasquale“, de Gaetano Donizetti.

Operă bufă în trei acte, „Don Pasquale“ este povestea un celibatar bătrân, dar foarte bogat, care vrea să-şi ia o tânără şi frumoasă soţie. Un prieten al casei, doctorul Malatesta, îi vorbeşte despre sora sa, care ar fi o partidă bună pentru burlacul cel dificil. Totul însă se transformă într-o farsă exuberantă, care zădărniceşte încercările bătrânului de a-şi găsi soţia potrivită.

Nepotul şi iubita urzesc planul

Cu un plan bine pus la punct, nepotul pe care bătrânul îl alungase din casă şi pe care îl împiedica să se căsătorească, ruinează planurile lui Don Pasquale, care se trezeşte după aşa-zisa sa căsătorie cu o scorpie alături. După multe peripeţii, bătrânul băgătaş află că cea care îi făcea viaţa amară nu era Sofronia, sora doctorului, cu care el ar fi trebuit să se căstorească, ci Norina, iubita nepotului său Ernesto, iar căsătoria fusese, de fapt, o farsă şi în consecinţă mariajul nu era valabil.

O distribuţie aleasă

Sorin Drăniceanu, Florin Simionca (Bucureşti), Mihaela Moţoc (Bucureşti), Ion Sandu Filip, Alexandru Petre, Marinel Ţigănuş, Ştefan Ciucă şi Marcel Ioan Raţiu sunt soliştii de prim-rang care dau viaţă savuroaselor personaje. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Pier Giorgio Calabria, din Italia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite