Temuţii mascaţi au rămas fără veste antiglonţ: „Avem doar şase veste şi acestea sunt expirate, iar viaţa noastră este pusă în pericol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţi pleacă în misiune cu veste antiglonţ expirate
Mascaţi pleacă în misiune cu veste antiglonţ expirate

Poliţiştii din judeţul Dolj au fost afectaţi serios de criza economică. Mascaţii nu mai au veste antiglonţ, scuturi sau caschete pentru toţi luptătorii. Oamenii legii susţin că este lipsă mare şi de combustibil.

Problemele cu care se confruntă detaşamentul de intervenţii au ieşit la iveală. Mascaţii au în momentul de faţă doar şase veste antiglonţ, trei scuturi, în condiţiile în care sunt angajaţi zeci de luptători „Am avut 13 veste antiglonţ, însă 7 au expirat. Nici acestea care ne-au rămas nu ne protejează cum trebuie“, a spus Elevis Măceşeanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dolj.

„Merg doar  cei cu veste antiglonţ“

Poliţiştii se tem pentru viaţa lor şi susţin că în cazul în care un glonţ îi loveşte  cu siguranţă vor fi răniţi „Avem doar şase veste şi acestea sunt expirate, iar viaţa noastră este pusă în pericol“, a mai spus Elevis Măceşeanu, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Dolj.

Mascaţii susţin că vestele antiglonţ nu le ajung nici măcar pentru o grupare care merge la intervenţii „Dacă se întâmplă ceva merg doar cei cu vestă antiglonţ. Dacă este nevoie apelăm şi la alte trupe de intervenţii“, a spus Nicuşor Badea, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Poliţiştii au mai declarat că în acest moment există probleme cu bezina şi motorina. Conducerea IPJ Dolj recunoaşte că se descurcă mai greu din punct de vedere financiar, dar susţine că oamenii legii se descurcă.

O vestă anti glonţ este valabilă cinci ani. Mascaţii au declarat că au făcut mai multe cereri la departamentul de logistică pentru a primi bani, însă din păcate nu au primit un răspuns favorabil.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite