Craiova: Temperaturile ridicate i-au scos pe craioveni din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Temperaturile ridicate i-au scos pe craioveni din casă
Craiova: Temperaturile ridicate i-au scos pe craioveni din casă

Oamenii s-au refugiat la terase, prin parcuri, pe marginea piscinei sau la un grătar cu prietenii. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele două zile din cauza caniculei.

Craiovenii spun că la sfârşit de săptămână ies să se distreze cu prietenii, în locurile lor preferate. Unii aleg să meargă în aglomeraţii, în timp ce alţii vor să stea pe o bancă la umbră feriţi de ochii tuturor. Pe ştranduri nu puteai arunca astăzi un ac. La Laguna Albastră, piscina era plină. Cei care nu mai aveau loc să se răcorească în piscină, se relaxau la un pahar de bere sau suc. „Eu am venit cu mai mulţi colegi de serviciu, de la ora 10.00. Avem totul la discreţie, de la băuturi până la mâncare, iar preţurile sunt pentru orice buzunar. Temperaturile ridicate ne-au gonit de acasă. Dacă afară sunt 33 de grade, în casă sunt 38“, a spus Ionel Mateescu, de 32 de ani.
 
Mici gustoşi şi aromaţi

Parcul Nicolae Romanescu a fost luat cu asalt. Oamenii s-au retras pe terase să guste din micii preparaţi ca la carte. „De azi-dimineaţă nu am stat cinci minute. În continuu am preparat mici, cred că am vândut peste 200. Fiecare bucătar are un secret al lui. Oamenii ştiu micii la grătar făcuţi de noi sunt mai buni decât cei pe care îi fac ei acasă. Noi punem condiment, ştim cât şi mai ales ce să punem pentru a avea un gust mai bun“, ne-a declarat Maria Diaconu, bucătar.

Fir roşu la ambulanţă

Conform reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Dolj, peste 100 de persoane au solicitat îngrijiri medicale din cauza caniculei în ultimele două zile şi au avut nevoie de îngrijiri, iar medicii nu au putut face faţă solicitărilor. „Noi le recomandăm bătrânilor, şi cardiacilor în special, să evite să plece de acasă între orele 12.00-17.00, să consume doi litri de apă pe zi şi să poarte pălărie, ochelari şi haine cât mai vaporoase“, a declarat George Beţiu, directorul Serviciului de Ambulanţă Dolj. 
  
Majoritatea oamenilor susţin că ştiu ce măsuri trebuie să ia pe caniculă, dar nu întotdeauna se şi conformează. „Eu am plecat în grabă de acasă, trebuie neapărat să ajung până în Valea Roşie, am uitat pălăria şi ochelarii de soare pe masă. Ce să fac?  Merg mai mult pe la umbră, mi-am luat însă o sticlă de apă cu mine“,a spus Natalia Buşe, de 63 de ani, pensionară.
  
Temperaturile vor urca şi în zilele următoare în termometre. Meteorologii anunţă  vreme deosebit de caldă. Oltenii susţin că s-au obişnuit cu vremea caniculară. „La noi în sud este cald tot timpul. Anul trecut a fost mai rău ca acum, măcar acum am mai avut parte şi de ploi, s-a mai răcorit pământul. Mai avem mai puţin de două luni de îndurat şi scăpăm de vară“, a spus Valentin Cristea, muncitor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite