Tehniciana cu „trecere“ la profesori a fost trimisă in judecata. Este acuzată că a „aranjat“ examene pe bandă rulantă contra unor sume de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto: arhivă
foto: arhivă

Magdalena Bîrlogeanu, technician principal la Laboratorul de Dispozitive, din cadrul Facultăţii de Mecanică din Craiova, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Femeia este acuzată că în schimbul unor sume de bani l-a ajutat pe Laurenţiu Dumitru, dar şi pe mai mulţi studenţi să promoveze diverse examene.

Ofiterii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Dolj au declarat că alături de Magdalena Bîrlogeanu mai este cercetat şi Laurenţiu Dumitru, dar şi mai mulţi profesori.  Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au început la sfârşitul anului 2011, atunci când trei studenţi ai Facultăţii de Mecanică l-au denunţat pe un coleg de al lor, Laurenţiu Dumitru că le-a cerute bani pentru a a-i ajuta să promoveze unele examene. Suma a fost destul de mare, în total fiind vorba de 2500 de euro şi 1800 de lei.

A spus totul

Laurenţiu Dumitru a fost prins în flagrant la Malu Mare chiar în timp ce primea banii de la unul dintre studenţii care l-au denunţat. La audieri tânărul a mărturist că era pe mână cu tehniciana Magdalean Bîrlogeanu, care avea „trecere“ la mai mulţi profesori, iar astfel reuşea să aranjeze examene pe bandă rulantă.
În locuinţa femeii în urma unei percheziţii au fost descoperite mai multe documente şi înscrisuri în care erau menţionate persoanele, examenele şi sumele de bani primite şi remise către profesori, stabilindu-se că, în perioada 2011–2012, a primit de la mai mulţi studenţi 12.000 lei pentru a-i ajuta în promovarea unor examene.

„Este foarte greu pentru noi, mai ales ca este vorba de imaginea Facultăţii, imagine pe care am clădit-o greu. Sunt supărat pentru ca studenţii nu m-au informat despre aceste lucruri si sper, lucru cel mai important, ca profesorii sa nu fie implicaţi", a declarat prof.dr.ing. Nicolae Dumitru, decanul Facultatii de Mecanica din Craiova.   

Magdalean Bîrlogeanu şi Laurenţiu Dumitru au fost trimişi în judecată în stare de libertate. Primul termen a avut loc pe data de cinci martie, însă cei doi au cerut amânare pentru a-şi putea angaja apărători. Tehniciana şi studentul se vor întâlni pe data de 19 martie cu magistraţii Tribunalului Dolj, unde vor trebui să povestească totul.

Magdalean Bîrlogeanu a trimis prin fax o cerere prin care a solicitat concediu medical.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite