Taximetriştii din Craiova fac room-service, pentru un comision de 10 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii spun că fac curse pe timp de noapte pentru clienţii care îi trimit după ţigări, cafea sau alte produse. Pentru aceste servicii, oltenii achită costul traseului, preţul produsului comandat şi un comision care variază între 5-10 lei.

Mulţi dintre şoferii de taxi spun că sunt solicitaţi de clienţi să meargă la cumpărături pentru ei, în majoritatea cazurilor produsele cerute fiind cafea, ţigări, medicamente, produse alimentare şi băutură. „Practicăm acest room-service pentru a face mai mulţi bani. Eu nu mă duc decât la oamenii de încredere, pentru că se întâmplă şi să fim păcăliţi. Normal că dacă ieşim în pierdere, nu ne convine“, ne-a spus taximetristul Nicolae Florin (foto jos), de 36 de ani.

image


Taximetriştii spun că pentru o cursă pretind un comision care variază între 5-10 lei. „Comanda se face prin dispecerat. De regulă, eu am vreo 10-15 clienţi pe lună. În cazul în care unul face o farsă şi mă pune să iau degeaba un pachet de mâncare sau de tutun, produsul îl duc la sediu, aşa cum fac şi colegii mei, şi le mâncăm cu toţii acolo, după care facem chetă şi împărţim banii. Nu e vina noastră dacă suntem înşelaţi şi nu trebuie să plătim noi“, ne-a mărturisit în această dimineaţă Noni Codoba, taximetrist.


Taxi pe post de ambulanţă


Şoferii spun că au salvat viaţa multor oameni. „Unor bătrâne li s-a făcut rău de la inimă şi n-au mai chemat salvarea, au sunat la noi să ne ducem repede la farmacie să le luăm calmante sau alte pastile. Le-am scăpat, cine ştie cât de mult ar fi întârziat ambulanţa“, ne-a spus Marian Andrei, care recunoaşte că şi-a făcut o agendă cu numele clienţilor-fideli. „Unii oameni îmi lasă şi câte un bacciş de până la doi lei. Sunt şi zgârciţi, dar mai puţini, iar pe ei îi punem de obicei pe lista de aşteptare“, adaugă bărbatul.  Oamenii cu care am stat de vorbă spun că aceste metode sunt convenabile. „Ne scutesc de drum, sunt mai comode. Decât să mă mai îmbrac la miez de noapte şi să mă duc la magazin, mai bine dau un telefon şi îmi rezolv treaba“, este de părere Camelia Rădoi, din Craiova.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite