Tatăl copilului aflat în moarte cerebrală: „Şi în scaun cu rotile îl luăm acasă. Nu vrem decât să îşi revină. Îl ţin de mânuţă zilnic şi parcă doarme“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copilului de 9 ani, din Craiova, care a fost operat la Spitalul Grigore Alexandrescu, se roagă pentru viaţa lui Sebi. Marius şi Lorena Bunica au făcut eforturi disperate pentru a-şi salva copilul aflat în moarte cerebrală.

Părinţii lui Sebastian Bunica mai speră încă într-o minune şi se roagă zilnic la Dumnezeu să le salveze îngeraşul. „Şi în scaun  cu rotile îl luăm. Nu vrem decât să îşi revină şi să îl luăm acasă. Îl ţin de mânuţă zilnic şi parcă doarme. Până acum nu a reacţionat deloc la niciun tratament. Astăzi trebuie să primim rezultatul biopsiei la tumoarea pe care a avut-o. Eu şi soţia mea sperăm să îşi revină. De două săptămâni de când este internat trăim un adevărat coşmar“, a spus tatăl copilului.



Sebastian în moarte cerebrală de o săptămână

Copilul de 9 ani a fost operat în urmă cu două săptămâni la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti de un chist hidatic la ficat. Părinţii spun că din greşeală, în timpul intervenţiei chirurgicale, medicul Ioan Bâscă i-a atins vena cavă inferioară, cea care pompează sângele la inimă. Imediat Sebastian a intrat în comă, iar la câteva zile în moarte cerebrală. Părinţii l-au transportat la o clinică privată din Viena, însă la câteva zile a fost adus din nou în ţară.  „Acum nu îmi stă deloc gândul la medicul care l-a operat. Directorul spitalului Grigore Alexandrescu ne-a oferit tot sprijinul, iar acum toată lumea luptă să îi salveze viaţa lui Sebastian“, a spus mama copilului, Lorena Bunică. 

image



Colegii de clasă şi prietenii au găsit o modalitate de a-l ajuta pe Sebi. Până la sfârşitul săptămânii în centrul oraşului se va organiza un spectacol, la care doritorii pot dona bani pentru Sebastian. Micuţii au spus că au organizat totul din inimă şi i-au transmis lui Sebi că sunt alături de el.    

Medicul care l-a operat pe Sebi nu recunoaşte că este vorba de o eroare medicală.Profesorul universitar Ioan Bâscă a fost însă suspendat din funcţie de conducerea spitalului. În acest moment a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în sala de operaţie.

image



Bunicii, în stare de şoc

Acasă la Sebi, bunicii sunt în continuare în stare de şoc. Zilnic se uită la poze cu nepotul lor şi nu concept ideea ca acesta să nu se salveze.’ „Nu mai suportăm. Pentru noi este un adevărat coşmar tot ce se întâmplă. Vinovaţii să plătească pentru ce au făcut. Îngeraşul nostru era plin de viaţă. Suntem în stare să vindem totul, doar ac el să rămână în viaţă’’, a spus Maria Bunică.

image
image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite