TITULARIZARE 2011 Profesorii doljeni se luptă pentru 200 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titularizarea de anul acesta se anunţă mai lejeră decât cea de anul trecut, având în vedere faptul că a scăzut considerabil numărul de candidaţi pe loc. Profesorii care intră astăzi în concurs au la dispoziţie 203 posturi în Dolj.

Dacă în 2010, cei 2.500 de concurenţi se luptau pentru cele 266 de posturi scoase la concurs în judeţul Dolj, anul acesta numai 1.475 de cadre didactice şi-au anunţat intenţia de a profesa la catedră, pe cele 203 locuri.
Un procent mare din posturile titularizabile (50 la sută) se află în Craiova, 19 dintre acestea fiind vocaţionale (la Liceul de Artă Marin Sorescu şi Palatul Copiilor). Colegiul Naţional Ştefan Velovan a scos la concurs un post de Pedagogie, Colegiul Tehnic C.D. Neniţescu, un post pe Alimentaţie publică şi Turism, iar Palatul Copiilor din Bănie a deschis concurs pentru un post pe specialitatea "Tenis de câmp". La nivelul întregului judeţ, locurile titularizabile sunt în număr de 43.

 
Din cele 160 de locuri netitularizabile la nivelul judeţului Dolj, 56 dintre acestea sunt în Craiova. Cele mai multe sunt tot pentru catedrele „vocaţionale“, la Liceul de Artă Marin Sorescu (23), 12 posturi fiind de educatoare sau educatori pentru ciclul preşcolar, iar şase locuri sunt rezervate Educaţiei Fizice şi Sportului, un loc în Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, un altul la Şcoala cu clasele I-VIII Decebal şi patru la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu.
În restul judeţului, din cele 104 de posturi netitularizabile, cele mai multe sunt pentru ciclul primar (învăţători) – 29, urmate de locurile pentru Limba Engleză – 15.

Calendarul titularizării

Afişarea rezultatelor concursului se va face pe 18 iulie, urmând că profesorii nemulţumiţi de acestea să depună contestaţii pe 18 şi 19 iulie. Contestaţiile vor fi rezolvate până în 20 iulie, iar afişarea rezultatelor finale ale concursului de titularizare de anul acesta se va face pe 21 iulie. Profesorii care au obţinut peste nota 7 vor fi repartizaţi pe posturile vacante titularizabile în şedinţă publică în 22 şi 25 iulie, urmând ca în 26 iulie lista posturilor titularizabile rămase vacante după prima repartizare să fie afişată pe site-ul Ministerului Educaţiei, la inspectoratul şcolar şi la centrele de concurs. Profesorii vor primi deciziile de repartiţie pe post în data de 5 august. Va urma apoi o nouă etapă de repartizare a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7 pe posturile titularizabile rămase vacante, în care candidaţii vor depune cereri de înscriere a opţiunilor pentru alte centre de concurs.

În data de 30 iulie, pe portalul Ministerului Educaţiei vor fi publicate posturile netitularizabile rămase vacante.

Vezi întregul calendar al mişcării personalului didactic din acest an aici!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite