Sute de mii de absenţe la elevii din Dolj. Vezi ce le recomandă inspectoratul directorilor de şcoli!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar general ISJ Dolj (foto centru)
Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar general ISJ Dolj (foto centru)

Numai în luna octombrie s-au înregistrat aproape 580.000 de absenţe, din care mai puţin de jumătate sunt motivate.

Inspectorul şcolar general Mihaela Moţăţeanu a declarat astăzi, la şedinţa cu managerii unităţilor şcolare, că este vorba de 4,89 de absenţe/elev. „Este o situaţie destul de îngrijorătoare. Potrivit centralizării pe luna octombrie, sunt 578.843 de absenţe, din care motivate 203.653“, a spus Moţăţeanu.

Aceasta le-a cerut directorilor să verifice „cu atenţie şi corectitudine cum se pun absenţele“, avertizându-i  că dacă nu sancţionează ei profesorii care nu iau măsuri, vor veni inspectorii în şcoli şi vor face acest lucru. Mihaela Moţăţeanu le-a mai cerut să facă o analiză a cauzelor absenteismului, o bază de date cu elevii care au zece absenţe pe săptămână, să ia legătura cu profesorii consilieri şi să îi îndrume pe copii spre cabinetele de asistenţă psihopedagogică.

De asemenea, le-a propus să prevadă măsuri de prevenire şi reducere a absenteismului chiar în planul managerial, iar în unităţile de învăţământ pe care le conduc să încurajeze organizarea unor activităţi de motivare şi sprijin pentru elevii care şi-au făcut din chiul un obicei

Adeverinţele medicale trebuie să fie avizate şi de către cabinetul medical al şcolii, părinţii elevilor cu mai mult de 20 de absenţe trebuie să fie anunţaţi de situaţia copiilor lor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite