Sute de doljeni prinşi cu mâţa în sac. Oamenii au obţinut fraudulos ajutoare de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Doljenii au minţit atunci când au precizat ce venituri au, câţi membrii are familia, dar şi faptul că au bunuri de valoare. Totul a ieşit la iveală în urma unui control efectuat de angajaţii Agenţiei pentru Plăţi şi Prestaţii Sociale Dolj.

Aproximativ 300 de doljeni au declarat fals pentru a putea primi ajutor de la stat pentru întreţinerea familiei „Inspectorii sociali au decis suspendarea a 57 de dosare pentru titularii de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar pentru alte 242 de persoane s-a dispus încetarea acordării acestor drepturi. În plus, cei care au primit sprijin financiar necuvenit trebuie să returneze banii primiţi. Este vorba de o sumă totală de 22.542 de lei. Au mai fost depistate nereguli şi în ceea ce priveşte ajutorul acordat de stat pentru încălzirea locuinţei. La nivelul judeţului Dolj, statul are de recuperat peste 10.000 de lei, de la cei care au primit fără drept acest sprijin financiar“, a declarat Daniela Dobrin, directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Prestaţii Sociale Dolj.

Inspectorii socaili le-au aplicat amenzi autorităţilor care nu au verificat declaraţiile date de doljenii care au solicitat sprijin financiar de la stat.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de peste 300.000 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite