Suspect de trafic de persoane şi minori, arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 34 de ani din comuna doljeană Poiana Mare a fost reţinut vineri, 16 aprilie, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova fiind suspectat de trafic de persoane şi trafic de minori. Tribunalul Dolj a emis ieri pe numele acestuia mandat de arestare pentru 29 de zile.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova sub supravegherea unui procuror DIICOT au efectuat investigaţii privind un bărbat din comuna Poiana Mare, suspectat de traficul ilegal de persoane. Vintilă Petre (34 de ani) este suspectat că ar fi racolat mai multe persoane din Dolj, în perioada 2008-2010, pe care le-ar fi transportat şi exploatat prin muncă în regiunea Calabria din Italia.

Pe lângă cele nouă victime audiate, din cercetări s-a stabilit că suspectul a racolat în luna martie, anul acesta, o minoră din Dolj, pe care a trasportat-o şi exploatat-o sexual în Italia. Cercetările efectuate de poliţiştii arată că bărbatul a obţinut din exploatarea victimelor aproximativ 40.000 de euro.

Pe data de 16 aprilie, procurorii DIICOT l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore iar pe 17 aprilie, magistraţii de la Tribunalul Dolj emiţând un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Suspectul este acuzat de trafic de persoane şi trafic de minori“, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre de către Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite