Suplinitorii trăiesc cu speranţa, nu cu siguranţa postului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de cadre didactice din Dolj s-au prezentat, astăzi, la şedinţele publice de repartizare, desfăşurate în cele trei centre, Şcoala 29 Nicolae Romanescu, Grupul Şcolar Transporturi Auto şi Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii Constantin Brâncuşi.

„128 de posturi au fost ocupate până astăzi, din cele 1.088 poziţii. Există mai multe posturi de educatori, învăţători“, a spus Alexandrina Năstase, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Dolj.

Vezi AICI lista posturilor pentru anul şcolar 2011 - 2012

La şedinţe au venit nu doar cei direct interesaţi, ci şi manageri de şcoli, care au ţinut să vadă ce fel de persoane vor complete colectivul.

 „Am văzut că a fost repartizată la unitatea pe care o conduc o învăţătoare care a avut nota 6,50. Mi se pare cam mică media. Avem şi noi pretenţiile noastre, chiar dacă există prejudecata că dacă e şcoală de la ţară nu e bună“, a precizat Florina Anghel, directorul Şcolii cu clasele I - VIII Radovan.

Cadrele didactice care s-au prezentat ieri la şedinţa de la Colegiul Brâncuşi sperau să obţină ore într-o comună aflată nu mai departe de 30 de kilometri de Craiova, pentru a nu-şi înjumătăţi salariul cu naveta. În ceea ce priveşte părăsirea sistemului, cei mai mulţi spun că nu au de gând să facă acest lucru în viitorul apropiat.

„Sunt şi oameni dedicaţi, care vin din convingere, din dragoste pentru copii, dar mai sunt şi persoane care aleg această profesie din considerente economice, fiind pentru ei un ultim refugiu, realitate dureroasă pentru noi şi pentru copii“, a afirmat inspector şcolar Mihaela Jianu. Repartizarea suplinitorilor calificaţi continuă astăzi.

Click AICI pentru a vedea graficul şedinţelor de repartizare

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite