FOTO Summit cultural în capitala Olteniei, cu invitaţi din toate colţurile lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiova este de astăzi până pe 28 august capitala restaurării româneşti şi gazda celor mai importanţi specialişti din marile centre muzeale ale lumii.

Evenimentul care face posibilă întâlnirea restauratorilor români cu colegii din străinătate, unică în ţara noastră, este Matcons 2011 – Conferinţa Internaţională  Materie şi materiale în/pentru  restaurarea şi conservarea patrimoniului, care se va deschide oficial la Universitatea din Craiova, la ora 9.30. Aproape douăzeci de ţări ale lumii, de la Statele Unite, Mexic, Argentina, Coreea, până la Portugalia, Germania, Elveţia, Ucraina, Polonia, Franţa, Austria.

„Este o conferinţă importantă fiind singurul astfel de forum de dezbatere din România. Putem vorbi chiar de o gală a resturării în aceste zile, la Craiova, şi datorită Salonului Naţional de Restaurare, pentru care vrem ca de la anul să instaurăm premii pe modelul UNITER-ului, ca să motivăm munca restauratorului, anonimul din spatele scenei“, a spus Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei.

image

Click pe POZE pentru galerie foto

Salonul va fi deschis joi, 25 august, la ora 17.00, la sediul nou al acestei instituţii. Craiovenii care vor avea curiozitatea să îi treacă pragul vor putea vedea piese rare, readuse la viaţă de restauratori români.

„Din zona Sibiului avem lăzi de zestre săseşti, arme, icoane pe sticlă, cartea veche de foarte amre valoare de la Biblioteca Naţională a României şi uzeul Literaturii, tablouri de la Muzeul de Artă din Craiova, câteva vase Cucuteni, sticlă arheologică de la Constanţa, textile din colecţia Maria Tănase, metale, obiecte de podoabă, cerammică, porţelan de la Muzeul Olteniei“, a precizat Ţuţu Bărbulescu, şeful Laboratorului de Restaurare şi Conservare de la Muzeul Olteniei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite